""
""

Ron Denis je raskrčmio kapital u Vokingu za 250.000.000 funti

Vreme čitanja: 1min | pon. 03.07.17. | 10:47

Bivši prvi čovek Meklarena otarasio se preostalih akcija u timu

Posle Bernija Eklstona usledilo je i istupanje Rona Denisa iz vlasničke strukture Meklaren Honde. Ron Denis je prodao preostalih 25 procenata deonica ekipe za sumu od 250.000.000 funti.

Izabrane vesti

Potsetimo se da je Ron Denis u ekipu iz Vokinga stigao 1980. godine i da se od tada pa sve do danas uspešno nosio s izazovima velike ekipe. Pogled unazad beleži značajne sportske uspehe, ali i podatak po kom je Denis iz nerazjašnjenih razloga još 2014. napustio Meklarenovu tehnološku grupu. Ipak, on je tada imao na umu ostanak u vlasničkom bordu u kome je iza njegovog imena stajalo 25 procenata, odnosno jedna četvrtina ukupnog kapitala ekipe.

Trenutno nije jasno zbog čega se Ron Denis odlučio na transakciju budući da neuspeh saradnje sa Hondom za Meklaren svakako nije udarac koji bi urušio sportsku imperiju. Britanski mediji ipak tvrde da nije reč o napuštanju broda koji tone pošto se očekuje da će Meklaren već naredne godine sklopiti novi ugovor sa proizvođačem motora koji bi dostojno nosio karoseriju ekipe od koje se očekuje više od prosečnih rezultata.

(Foto: Action Images) 


tagovi

Ron DenisMeklarenHondaFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara