Nikola Grbić (©CEV)
Nikola Grbić (©CEV)

Semenjuk: Nikola Grbić mi je kao otac ili ujak, zahvaljujući njemu vratio sam se na pravi put

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.12.23. | 13:49

"Postao sam paranoičan, želeo sam da promenim stil igre, a to nije bila dobra ideja. Ponekad se dešavaju loši dani i to je normalno", rekao je reprezentativac Poljske

Uspešna je bila 2023. godina za Poljsku, ali Kamil Semenjuk sigurno da neće biti sasvim zadovoljan kada bude sumirao utiske... Ni u Peruđi, ni u reprezentaciji, nije bio sve vreme na nivou koji se od igrača takvog kalibra očekuje.

Imao je dobre partija, ali je imao i slabija izdanja, na koja verovatno neće biti ponosan. Sigurno da se sada nada da će 2024. biti drugačija.

Izabrane vesti

U razgovoru za "RMF FM" govorio je o prethodnoj klupskoj sezoni, reprezentaciji, Nikoli Grbiću...

"Definitivno nije bila najbolja godina u mojoj karijeri. Bila je dobra, ali ja sam imao bolje", naglasio je Semenjuk.

Sa Poljskom je osvojio zlato u Ligi nacija i na Evropskom prvenstvu, a potom i uzeo olimpijsku vizu.

"Uspeli smo da ostvarimo velike uspehe - klupske, ali pre svega reprezentativne. Snaga naše reprezentacije je što imamo jak tim. Ne samo onaj koji se vidi na terenu, već i onaj koji je na klupi. Trener je veoma dobar u svemu tome, više puta je uspeo da preokrene tok meča zahvaljujući izmenama".

Nikola Grbić je imao veliki uticaj na Semenjuka, pa poljski odbojkaš ne štedi reči kad priča o njemu...

"Gledam ga kao ujaka ili oca. Zaista mi je pomogao ove sezone. Dao mi je veliko poverenje i priliku da ponovo izgradim svoju formu. Moja klupska sezona se loše završila. Rezultati i moja igra su se negde izgubili, a zahvaljujući treneru uspeo sam da se povratim i da ponovo dođem na pravi put".

Posle blistave epizode sa Zaksom, on je sredinom 2022. otišao u Peruđu. Bio je zvučno pojačanje, ali čini se pokazao samo delić svog najboljeg repretoara.

"Izgubio sam se u svom stilu igre i počeo da pravim nepotrebne greške. Postao sam paranoičan... Kada ne odigram dobro jedan meč, pokušavao sam korenito da promenim stil igre. To nije dobra ideja jer se ponekad dešavaju loši dani i to je normalno. Atmosfera u klubu je počela da bledi posle prvog poraza... Nije bilo baš dobro prihvaćen".

Naredne godine Poljake čekaju Liga nacija i Olimpijske igre. Igrači već znaju kakve domaće zadatke treba da završe...

"Posle poslednje utakmice u Kini, rečeno nam je šta treba da radimo tokom klupske sezone. Moramo da dođemo spremni, da bismo mogli da radimo samo za Olimpijske igre. Poenta je da poboljšamo osnovne odbojkaške elemente - prijem, servis, kretanje u odbrani...", pojasnio je Semenjuk.


tagovi

Nikola GrbićKamil SemenjukMuška odbojkaška reprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara