Bregar sa izabranicama (© MN Press)
Bregar sa izabranicama (© MN Press)

Spisak Srbije za EP rukometašica: Tu je i Sanja Radosavljević

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 14:24

Selektor Bregar pozvao 21 igračicu na pripreme

Centralni događaj što se ženskog rukometa tiče u 2022. je Prvenstvo Evrope. Organizovaće ga zajedničkim snagama čak tri države (Slovenija, Makedonija i Crna Gora), a za njega se reprezentacija Srbije sprema sa ambicijama da, za početka, izbori plasman u drugi krug takmičenja.

Selektor Uroš Bregar saopštio je spisak kandidatkinja za državni dres i na njemu nema iznenađenja. Sve najbolje što Srbija ima u ovom trenutku nalazi se u konkurenciji, uključujući i Sanju Radosavljević, koji je bila dugo povređena i upitna, ali izgleda da je spremna.

Izabrane vesti

Naše devojke će se okupiti u nedelju u Staroj Pazovi, u tamošnjem sportskom centru će trenirati do 2. novembra kad putuje na završni turnir najboljih kontinentalnih selekcija.

Srbija će se takmičiti u Celju, u Grupi B, rivali će joj biti Danska, Švedska i Slovenija. Posle prve faze takmičenja (4-9. novembar), formiraće se dve grupe od po šest timova (u Ljubljani i Skoplju, od 10. do 16. novembra), dok je finalni vikend na programu u Ljubljani od 18. do 20. novembra 2022.

Na spisku su – golmani: Jovana Risović (Krim), Kristina Graovac (Kišvarda), Jelena Đurašinović (Jagodina); leva krila: Sanja Radosavljević (Krim, Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda,), Zoe Petrović (Bekament BB), Nataša Ćetković (Vojvodina); pivoti: Marija Petrović (Glorija, Rumunija), Edita Nuković (Union Hale), Katarina Bojičić (Jagodina); desna krila: Ana Kojić (Šiofok), Nataša Lovrić (Železničar), Jovana Bogojević (Kristijanštad) i bekovi: Jovana Stoiljković (Šambrej), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea), Katarina Stošić (Alba Fehervar), Teodora Majkić (Bor Zijin), Kristina Liščević (Dunarea Braila), Jelena Lavko (Dunarea Braila), Andrea Boner (Crvena zvezda) i Anđela Janjušević (Šiofok).



tagovi

Uroš Bregarženska rukometna reprezentacija Srbijeevropsko prvenstvo za rukometašiceEP rukomet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara