Milan Bomaštar (©Starsport)
Milan Bomaštar (©Starsport)

Srbi blistaju u Francuskoj: Bomaštar ima najviše odbrana u ligi, Nemanja Ilić drugi strelac

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.03.24. | 12:44

Golman Šartra sakupio 205 intervencija u drugom po jačini šampionatu na svetu. Samo je Poljak iz PSŽ-a Kamil Sipžak efikasniji od doskorašnjeg kapitena Orlova

Selektor Orlova Boris Rojević imaće slatke muke oko izbora golmana za majski dvomeč baraža za Svetsko prvenstvo sa Španijom. Prethodnoih godina, a i sada, su u prvom planu Dejan Milosavljev i Vladimir Cupara, koji su bili odlični u utorak u Ligi Evrope braneći za Fukse Berlin i Dinamo Bukurešt, dok su i preostala dva kandidata za najbolju selekciju u odličnoj formi u svojim klubovima.

Andrej Trnavac je uzdanica Vojvodine, dok sezonu karijere ima i kod Tonija Đerone treći golman Srbije Milan Bomaštar. Čuvar mreže Šartra trenutno je sakupio najviše odbrana u drugoj po jačini liga na svetu, šampionatu Francuske. Stigao je do 205 intervencija, četiri više od Valentina Kifera iz Dankerka, dok je daleko ispod Džef Letens iz Tuluza.

Izabrane vesti

Nekadašnji golman Metaloplastike ima 28,47 odsto odbrana. Po procentu nije u vrhu. On je na terenu proveo najviše od svih golmana u zemlji evropskog i olimpijskog šampiona, čak 15 i po sati, a prvi sledeći ima dva sata i 12 minuta manje među stativama.

20.45: (2,00) Zagreb (8,00) Monpelje (2,10)

Kada je u pitanju lista strelaca, Nemanja Ilić je drugi sa 146 golova iz 189 pokušaja, odnosno ima u proseku skoro sedam po meču. Na prvom mestu je poljski pivotmen iz Pari Sen Žermena Kamil Sipžak sa 158 pogodaka iz 190 šuteva, što je procenat od 83,16 odsto.

Na 32. mestu liste strelaca je levo krilo Srbije, tri godine mlađi Nemanjin brat, Vanja, sa 80 golova u dresu Šartra, odnosno skoro četiri po meču. U prvih 50 je i srednji bek Kreteja i povratnik u reprezentaciju Srbije Đorđe Đekić sa 67 pogodaka.

Pari Sen Žeren hita ka titulu u Francuskoj, odnosno odbrani trona, dok je Nant bliži Ligi šampiona od Monpeljea. Tuluz koji predvodi s klupe Danijel Anđelković je četvrti, a ta pozicija donosi Ligu Evrope naredne sezone.



tagovi

Milan BomaštarNemanja Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara