Pešmalbek (© RSS)
Pešmalbek (© RSS)

Srbija dobila pojačanje: Dragan Pešmalbek igra za Orlove

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.11.21. | 17:50

Zvanično je

Dva meseca pre početka Prvenstva Evrope, dobila je Srbija vredno pojačanje. Selektor Toni Đerona imaće opciju više na poziciji pivota, pošto su se stekli uslovi da Dragan Pešmalbek zaigra za naš državni tim.

Iz kancelarije EHF-a je stigao zvanični dopis Rukometnom savezu Srbije da Pešmalbek ima pravo da zaigra za Srbiju, iako je u prošlosti nosio dres Francuske. Doduše, kao junior, ali kako na seniorskom nivou nije (još) nikog predstavljao, otklonjene su administrativne nedoumice i potvrđeno je da Dragan može da bude A reprezentativac Srbije.

Izabrane vesti

Tokom juna je već igrao za Orlove, ali prijateljske mečeve sa Severnom Makedonijom u Nišu, a odmah posle tih provera je napomenuo da je zadovoljan prijemom, izrazio želju da se takmiči pod našom trobojkom (na osnovu činjenice da mu je majka Srpkinja, otac je Francuz) i taj plan je u međuvremenu realizovan.

Pešmalbek trenutno igra za Nant, gde mu je saigrač Milan Milić, pre nekoliko dana je potpisao za Vespremom, pa će od naredne sezone biti kolega Vladimiru Cupari i Petru Nenadiću, dok će ga trenirati Momir Ilić.

Prvenstvo Evrope igra se u Mađarskoj i Slovačkoj (13-30. januar), a reprezentacija Srbije je smeštena u Grupu C u Segedinu sa Hrvatskom, Francuskom i Ukrajinom.


tagovi

Dragan PešmalbekEP rukometep u rukometuRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara