""
""

Srbija na 24 sata Le Mana: Cilj nam je da završimo trku!

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.03.17. | 11:29

Naša zemlja će posle višegodišnje pauze ponovo imati učesnike na čuvenoj trci izdržljivosti, "24 sata Le Mana" koja se vozi u sklopu Svetskog šampionata

Na prvu od pet trka šampionata, koja se održava 15. aprila, Auto-moto savez Srbije (AMSS) u Francusku šalje tri vozača, i to Dragana LjubinkovićaŽeljka Pavlovića i Dalibora Miletića, vicešampione Evrope. Predsednik AMSS Mirko Butulija istakao je da je glavni cilj da vozači završe trku i na pravi način predstave Srbiju.
"Trka u Le Manu je jedna od najzahtevniih, a AMSS je uspeo da skopi reprezentaciju, jednu od najjačih u Evropi. Momci su bili na Evropskom prvenstvu, sada je mnogo zahtevnje, ali siguran sam da će napraviti novi uspeh i predstavljati na pravin način Srbiju i Republiku Srpsku, odakle su dvojica vozača", rekao je Butulija.

Izabrane vesti

Pomoćnik predsednika za moto sport Božidar Mihajlović izrazio je zadovoljsvo što će srpski tim učestvovati na poznatoj trci.
"Uspeli smo da formiramo najbolji tim, uz kvalitetan motocikl, AMSS nastavlja tradiciju da se pojavljuje na velikim takmičenjima", rekao je Mihajlović.

Vozači Dragan Ljubinković i Dalibor Milet zahvalili su se na velikoj podršci Auto moto savezu.
"Ovo je san za nas, veoma je teško doći do rezultata. Na nama je sa ostvarimo što bolji rezultat, a cilj je da završimo trku", poručili su srpski takmičari koji će braniti nacionalne boje na prestižnoj trci.

Tim čine trojica vožaca, koji se menjaju na otprilike sat vremena, odnosno kad nestane goriva, kao i 12 mehaničara.

(Foto: Print Screen)


tagovi

AMSSSAKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara