Dušan Mandić (©MN Press)
Dušan Mandić (©MN Press)

Stevanović odredio spisak kandidata za Svetski kup u Podgorici: Povratak Mandića, i dalje bez Ćuka

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 10:36

Srbija će prvi meč odigrati protiv Australije...

Deset dana pre početka Svetskog kupa u Podgorici i Zagrebu - prva faza takmičenja igra se u dva grada, reprezentacije su podeljene u dve grupe - Uroš Stevanović, selektor Srbije, saopštio je spisak igrača na koje računa. Pozive je uputio na 22 adrese, a u sastav se vratio dvostruki olimpijski šampion Dušan Mandić

Iako postoji mogućnost da se u skorije vreme Miloš Ćuk vrati u državni tim, neće ga biti na Svetskom kupu u Podgorici. Stevanović je pozive uputio mahom igračima iz domaćeg šampionata, a od “stranaca” su tu Branislav Mitrović, Sava Ranđelović, Nemanja Ubović - svi nastupaju u Mađarskoj - kao i Brešin prvotimac Đorđe Lazić

Izabrane vesti

Selektor Srbije je najviše igrača pozvao iz Novog Beograd, čak njih sedmoricu, a na spisku se našao i Nikola Kojić, koji je bez kluba otkako je letos najavljeno da će iz Partizana preći u kragujevački Radnički. Manje-više Stevanović je izabrao očekivane kandidate, a u njemu nije bilo mesta za centra Nemanju Vica koga je u Radničkom oslobodio obaveza do daljeg. 

Stručni štab Srbije će, kako je Uroš Stevanović u intervjuu za Mozzart Sport i najavio, činiti: Stefan Ćirić, Darko Bilić, Miloš Ostojić, Žarko Petrović (pomoćni treneri), Vladimir Radović (fizioterapeut), dr Ivan Marjanović (lekar) i Dajana Zoretić (kondicioni trener). 

Delfini će prvi meč u Podgorici odigrati 8. marta protiv Australije, potom će im rivali biti Grci, Crnogorci, Španci i Gruzini. U grupi u Zagrebu će igrati Hrvatska, Italija, Mađarska, Francuska, Amerika i Japan. Po tri najbolje ekipe iz obe grupe, kao i dve iz Divizije 2, plasiraće se na finalni turnir u Los Anđelesu. 

Prvi trening pred Svetski kup srpski reprezentativci odradiće 2. marta u Kragujevcu, gde će boraviti i naredna četiri dana do puta u glavni grad Crne Gore. Pre polaska, spisak će biti skraćen.

SPISAK KANDIDATA REPREZENTACIJE SRBIJE ZA SVETSKI KUP:

Golmani: Branislav Mitrović (Vašaš), Lazar Dobožanov (Radnički), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Pavle Gavrilović (Šabac).

Centri: Nemanja Ubović (Ferencvaroš), Nebojša Toholj (Šabac), Đorđe Lazić (Breša). 

Bekovi: Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nemanja Stanojević (Radnički), Petar Jakšić (Partizan). 

Spoljni: Strahinja Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Kojić (bez kluba), Dušan Mandić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Marko Dimitrijević (Partizan). 

RASPORED SVETSKOG KUPA, GRUPA PODGORICA:  

8.mart: Australija – Srbija (15.30), Grčka – Španija (17.30), Crna Gora – Gruzija (19.30) 

9. mart: Crna Gora – Španija (17.30), Gruzija – Australija (19.30) 

10. mart: Španija – Gruzija (17.30), Srbija – Grčka (19.30) 

11. mart: Crna Gora – Srbija (17.30), Grčka – Australija (19.30) 

12. mart: Crna Gora – Australija (17.30), Španija – Srbija (19.30) 

13. mart: Grčka – Gruzija (17.30), Australija – Španija (19.30) 

14. mart: Gruzija – Srbija (17.30), Crna Gora – Grčka (19.30)


tagovi

Uroš StevanovićSvetski kupvaterpolo reprezentacija SrbijeDušan MandićMiloš Ćuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara