(©CEV)
(©CEV)

Sudbina se ponovila: Terzić ponovo posle zlatnog seta ostao bez finala, Vakif okrenuo nemoguće

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.23. | 19:46

Aktuelne evropske šampionke dobile polufinale 3:0, a onda i dodatni period koji im je doneo put u Torino

Delovalo je nemoguće, ali odbojkašice Vakifbanka su mnogo puta u ovom veku pokazale da za njih ta reč ne postoji. Okrenule su devojke Đovanija Gvidetija naglavačke polufinale, anulirale prednost protivnika iz prvog meča, dobile zlatni set i plasirale se u novo finale Lige šampiona! Fenerbahče koji sa klupe vodi Zoran Terzić drugu godinu za redom gubi polufinale od istog protivnika i to ponovo u zlatnom setu.

Drugi meč je završen pobedom Vakifbanka - 3:0 (25:22, 25:14, 25:22), a u dodatnom periodu bilo je 15:12 za Gvidetijev tim.

Izabrane vesti

Fenerbahče je u prvom duelu bio toliko nadmoćan, počistio je rivala sa terena (3:0) i učinio sve da izgleda kao da je došao iz nižeg ranga takmičenja. Revanš je dočekao pun samopouzdanja, sa ogromnim šansama da obezbedi finale i zakaže okršaj sa Ezačibašijem.

Furiozno su Arina Fedorovceva i drugarice započele i današnji obračun pred domaćim navijačima. Melisa Vargas je bila posebno raspoložena, ali nisu zaostajale ni ostale saigračice. Mlada Ruskinja je donela vođstvo - 12:6 i u tom trenutku je delovalo da je na programu repriza utakmice od pre nedelju dana.

Međutim, reprizu nisu želele da gledaju odbojkašice Vakifbanka. Ne da su pokazale reakciju i žestoko uzvratile, nego su apsolutno preuzele kontrolu u svoje ruke. Preokret im je donela sjajna igra u bloku, nije do kraja meča bilo više lakog prolaza devojkama u dresovima Fenerbahčea. Zvuči neverovatno da su odbojkašice Vakifa osvojile 16 poena iz bloka na ovoj utakmici, a rivalke samo jedan!

Zahvaljujući tom elementu, ali i sve sigurnijem napadu, odličnoj odbrani Gabi Gimaraeš, Paola Egonu i saigračice održale su čas protivnicama. Poručile su im da će u budućnosti sigurno dominirati, ali da sadašnjost ipak pripada njima. Imaju šampionski gen, osvajale su sve što su mogle i očigledno da niko nije smeo da ih otpiše.

Preživele su Terzićeve mlade nade torturu iskusnijih rivalki u tri seta, ali su znale da su u zlatnom setu šanse podjednake. Međutim, u naletu je ipak bio Gvidetijev tim i za njega nije bilo zaustavljanja. Fener je bolje otvorio taj period, ali je Vakif brzo preuzeo vođstvo i čuvao ga do kraja.

(CEV)(CEV)

Paola Egonu je bila najefikasniji akter meča sa 21 poenom (28-16, 57 odsto), Gabi Gimaraeš je brojala do 18, dok je Kara Badžema doprinela sa 13. Čijaka Ogbogu je zabeležila deset, od čega čak šest iz bloka. Jedina dvocifrena kod poraženih bila je Melisa Vargas sa 18 poena. Fedorovceva i Ana Kristina su stale na devet.

Finale je na programu 20. maja u Torinu, sastaju se Ezačibaši i Vakifbank. Istorija je već ispisana, jer se prvi put za titulu evropskog šampiona bore dva turska tima. Već je poznato odakle stiže sledeći prvak Evrope... Za ljubitelje odbojke iz Srbije će biti posebno zanimljivo jer se sastaju Tijana Bošković i Maja Ognjenović sa novim selektorom Đovanijem Gvidetijem.

POLUFINALE CEV LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

Prvi mečevi

Novara - Ezačibaši 3:2 (25:23, 25:19, 20:25, 17:25, 16:14)

Vakifbank - Fenerbahče 0:3 (10:25, 23:25, 20:25)

Drugi mečevi

Sreda

Ezačibaši - Novara 3:0 (25:22, 25:12, 25:21)

Četvrtak

Fenerbahče - Vakifbank 0:3 (22:25, 14:25, 22:25), zlatni set 12:15

FINALE - 20. maj

Ezačibaši - Vakifbank


tagovi

CEV Liga šampionaŽOK FenerbahčevakifbankZoran TerzićĐovani GvidetiPaola Egonu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara