""
""

Svaki gazda svoga Maksa hvali!

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.07.17. | 09:50

Kristijan Horner, šef Red Bula kaže da su odustajanja ojačala Verstapena umesto da ga frustriraju

Veliko je pitanje koliko se Kristijan Horner zaneo hvaleći Maksa Verstapena. Činjenice kažu da Red Bul u značajnoj meri ima odgovornost za odustajanja Holanđanina. Ipak, razvrstajmo sve, da ne pričamo napamet. Naime, Maks Verstapen je na ukupno deset trka odustao pet puta, a na prethodnih šet, odustao je dva puta. Pošto su za tri odustajanja krivi tehnički aspekti, postavljamo jasno pitanje. Gde je tu krivica Kristijana Hornera, i kako sve može a da se psihološki ne odrazi na Verstapena?

Izabrane vesti

ODIGRAJ TIKET, STIGLE SU MOZZART KVOTE ZA VN MAĐARSKE! 

Mislim da je pokazao neverovatnu zrelost…  Reaguje emocionalno u trenutku, ali se veoma brzo dovede pod kontrolu i fokusira se na narednu utrku. Način na koji vozi ove sezone, govori da on postaje sve jači, jači i jači… To je pomalo proces izgradnje karaktera.  Mislim da će iz svega ovoga izaći kao jača osoba. Ovo je bio veoma težak period u njegovoj kratkoj karijeri, ali on se s tim nosio jako, jako dobro“, tvrdi Kristijan Horner iako je i sam svestan činjenice da su Red Bulovi problem da pouzdanošču bolida koštali Verstapena sigurnih podijuma, u Azerbejdžanu, možda i više od toga.
“On ima 19 godina, a ove godine puni 20. Za nekoga ko je tako mlad, način na koji se nosi s pritiskom, naročito u svojoj domovini je impresivan. Pogledajte samo broj  Holanđana u Silverstounu ili u Austriji… Kako god bilo, mi se sada trudimo da uspostavimo ravnotežu pa da sve ide po planu. To mislimo da će se desiti već u Mađarskoj”, poručio je Kristijan Horner.

(Foto: Action Images)


tagovi

VN MađarskeRed BulMaks VerstapenKristijan HornerFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara