(©Instagram OK Karađorđe)
(©Instagram OK Karađorđe)

U Topoli sve moguće - to više nije nikakva tajna...

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.03.24. | 00:00

Karađorđe okrenuo protiv Vojvodine 0:2 i slavio u taj-brejku prvog četvrtfinalnog obračuna

Klubovi koji su u plej-of ušli sa prva četiri mesta zabeležili su pobede na domaćem terenu. Radnički, Crvena zvezda i Partizan maksimalne, a Karađorđe tek posle pet setova protiv Vojvodine - 3:2 (22:25, 24:26, 25:18, 25:22, 19:17).

Definitivno je najdramatičnije bilo u Topoli - tamo se pokazalo da je ove sezone sve moguće, pa i da se okrene zaostatak od 0:2 u setovima protiv Novosađana, koji u vitrinama već imaju dva trofeja.

Izabrane vesti

Očekivalo se da duel četvrtoplasirane i petoplasirane ekipe bude najzanimljiviji i tako je i bilo. Ako je neko pomislio da je Narančićeva četa završila posao pri vođstvu 2:0, grdno se prevario.

Neven Majstorović je u drugom setu uvodio, a u trećem je počeo sa Milošem Vemićem na poziciji primača umesto Nikole Vujovića. Veoma dobar napada je imao iskusni primač servisa iz zone četiri, dobro se držao i na prijemu, pa je bio pozitivna promena u timu.

U trećem i četvrtom setu ekipa iz Topole je postala opasna sa svih strana, a zaustavila je korektora Vojvodine Branka Kopitića i preuzela kontrolu. Procenti napada su bili visoki, blok je funkcionisao, servis takođe... Novosađani gotovo da nisu imali idealan prijem, pa im je bilo veoma teško da igraju.

Sve je moralo da se rešava u petom setu - a on je doneo vrhunac drame. Vojvodinu je predvodio Luka Stanković koji je zamenio Kopitića, a domaći su se najviše oslanjali na Miloša Nadaždina. I jedni i drugi su bili veoma dobri u napadu tokom taj-brejka, ali je domaće služio blok mnogo bolje.

U igri živaca pobedu je odneo Karađorđe i to na razliku - 19:17. Ovakav duel garantuje da će i u subotu u Novom Sadu biti uzbudljivo... Vojvodina će imati imperativ pobede, a Karađorđe će pokušati da je ponovo nadigra i plasira se u polufinale.

Najbolji poenter u pobedničkom taboru bio je Miloš Nadaždin sa 23 poena, Alija Bekrić i Aleksandar Bošnjak su zabeležili po 16, Miloš Bojović 11, a Miloš Vemić devet. U Vojvodini se istakao Branko Kopitić sa 23, Danilo Elezović koji je igrao umesto Žarka Ubiparipa je upisao 14, Lazar Bajandić 13, a Filip Savovski 11. Luka Stanković i Andrej Rudić su stali na sedam. Tokom većeg dela utakmice dizao je Žarko Kisić, ali je u završnici na terenu bio Matija Milanović.

Obračun Karađorđe - Vojvodina počeo je u isto vreme kad i meč Zvezda - Takovo, ali se završio mnogo kasnije. Crveno-beli su protiv ekipe iz Gornjeg Milanovca uspeli da ostvare maksimalnu pobedu, iako ih je rival ozbiljno pritiskao.

Dušan Nikolić se izdvojio kao najefikasniji u timu sa Marakane sa 19 poena (napad 26-13). Nikola Žugić je zabeležio 11. U poraženom taboru Nemanja Božić je stao na 15, a Marko Maksimović na 14.

Naredni meč igra se u subotu u Gornjem Milanovcu.

ČETVRTFINALE SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE

Sreda

Radnički - Mladi radnik 3:0

Crvena zvezda - Takovo 3:0

Karađorđe - Vojvodina 3:2

Partizan - Spartak 3:0

***revanš susreti na programu u subotu, serija se igra na dve pobede



tagovi

Superliga Srbije u odbojciOK KarađorđeOK VojvodinaOK Crvena ZvezdaOK Takovo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara