(© Facebook XIII gimnazija)
(© Facebook XIII gimnazija)

Uspeh mladih odbojkašica: Devojčice iz Srbije bronzane na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.04.24. | 16:26

Gimnazija iz Beograda osvojila treće mesto na planetarnom šampionatu odigranom u Beogradu

Redovno srednje škole u Srbiji prave velike uspehe i na međunarodnom nivou. Ovog puta su u centru pažnje odbojkašice XIII beogradske gimnazije, pojačane sa vršnjakinjama iz IV gimnazije. One su na Svetskom prvenstvu srednjih škola osvojile bronzanu medalju.

Planetarni šampionat je odigran u našem glavnom gradu, a za treće mesto su igrale dve srpske ekipe.

Izabrane vesti

Na društvenim mrežama XIII gimnazije objavljena je pohvala za devojčice... Istaknuto je da su tim Srbije 2 činile učenice XIII i IV gimnazije, a da su one za treće mesto pobedile Srbiju 1, za koju su igrale učenice iz Stare Pazove.

"Bronzana medalja u konkurenciji 34 ekipe iz celog sveta ogroman je uspeh. Čestitamo devojkama i njihovom treneru profesoru Predragu Filipoviću koji ih je majstorski vodio. Čestitke i profesoru Aleksandru na dragocenoj pomoći".

Srpkinje su poražene u polufinalu, ali su ponovo zablistale u poslednjem duelu.

"Naše učenice pokazale su izuzetnu borbenost i talent, pobedivši ekipe Belgije, Bugarske, Danske i Kine. Iako su doživele poraz od Kineskog Tajpeja, nisu izgubile motivaciju. U borbi za bronzu su se hrabro suočile sa ekipom Srbije 2 iz Stare Pazove. Zasluženo su osvojile treće mesto odmah iza Francuske i Tajpeja. Takođe, tokom prvenstva, naše odbojkašice su igrale i osvojile Ligu gimnazija, dodatno pokazujući svoj sportski duh i veštine", navodi se na Fejsbuku.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara