Kiril Lazarov (©Reuters)
Kiril Lazarov (©Reuters)

Veliki Kiril Lazarov se rekordom oprostio od dresa Makedonije

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.01.21. | 01:54

Legendarni as stigao do 500 golova na velikim takmičenjima u crveno-žutom dresu

Tačka na reprezentativnu karijeru legende svetskog rukometa Kirila Lazarova. Makedonija je razočarala na Svetskom prvenstvu u Egiptu. Plasirala se u drugi krug posle pobede nad autsajderom Čileom u prvoj fazi takmičenja, a izgubila je čak pet mečeva, od toga četiri sa dvocifrenom razlikom, ali će ovaj šampionat da pamti levoruki bombarder.

Veliku karijeru, veteran, koji je ušao u petu deceniju života (napunio 40), počeo je pre 22 godine u Egiptu, a tu i završio igranje u crveno-žutom dresu naših južnih suseda.

Izabrane vesti

Lazarov je u poslednjem meču na šampionatu postigao sedam golova u meču sa Belorusijom (26:30), a postavio je rekord koji će teško neko da ponovi. On je stigao do 500 pogodaka za Makedoniju na velikih takmičenjima. Na Svetskim prvenstvima je postigao 317 golova, a 183 na Evropskim prvenstvima. Ovo je levorukom bombarderu četvrti planetarni šampionat. Proglašen je za igrača utakmice i pored poraza svoje selekcije od Belorusije. Makedonci su drugu fazu takmičenje završili na poslednjem mestu Grupe 4 bez bodova.

Makedonija se na terenu nije plasirala na ovo SP u Egiptu, ali je bila prva rezerva i posle odustajanja Češke zbog virusa korona, naši južne komšije su stigle na sever Afrike, ali se više očekivalo od izabranika selektora Danila Brestovca.

Podsetimo, na 27. Svetskom prvenstvu u Egiptu, poznato je sedam čertvrtfinalista, a to su Danska, Mađarska, Španija, Francuska, Norveška, Švedska i domaćin Egipat. Poslednji učesnik prve nokaut faze biće poznat posle mečeva u Grupi 2 u Kairu, a kandidati su Argentina, Hrvatska i Katar.



tagovi

SP u rukometuKiril LazarovRukometna reprezentacija Severne Makedonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara