Toni Đerona neće predvoditi Srbiju u Segedinu (©MN Press)
Toni Đerona neće predvoditi Srbiju u Segedinu (©MN Press)

Veliki problemi: Đerona i šestorica Orlova izgubljeni za Segedin

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 14:44

Evropska rukometna federacija i dalje se drži pravila – igrač ne može na teren 14 dana od pozitivnog nalaza na koronu. Hrvati takođe desetkovani, u prvoj fazi EP ne mogu da igraju Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić

Evropska rukometna federacija (EHF) ne popušta, drži se strogih bezbedonosnih pravila. Rukometaši koji su se zarazili virusom korona ne mogu da igraju minimum 14 dana. To znači da će Orlovi u prvoj fazi Evopskog prvenstva u Segedinu da budu lišeni usluga selektora Tonija Đerone i reprezentativaca, golmana Vladimira Cupare i desnog krila Bogdana Radivojević, kao i još četvorice igrača koji su u sredu bili pozitivni - Stevan SretenovićIlija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović.

Oni mogu da budu deo reprezentacije tek od druge runde, naravno, ako se Srbije plasira na prva dva mesta u Grupi C u konkurenciji olimpijskog šampiona Francuske, evropskog vicešampiona Hrvatske i Ukrajine. Nacionalnim savezima u utorak uveče je stiglo obaveštenje EHF-a, da rukometaši ne mogu da igraju dve nedelje od pozitivnog nalaza, da se ništa nije menjalo, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Ukoliko se rukometaši zaraze na samom Evropskom prvenstvu za njih je automataski završen šampionat.

U sličnoj situaciji su u Hrvatskoj. Na poslednjim testiranjima otkiveni su pozitivni nalazi na koronu za najbolje igrače Kauboja, bekove Domagoja Duvnjaka i Luku Cindrića. Francuska je na početku priprema imala osam zaraženih, ali uskoro ističe tih 14 dana, pa bi Nikola Karabatić i drugovi mogli da igraju u Segedinu. Osim ove tri selekcije, virus korona se pojavio u redovima Švedske, Danske, Slovenije, Crne Gore…

Mnoge reprezentacije u Mađarskoj i Slovačkoj igraće oslabljeni povredama najboljih igrača. Orlovi su ostali bez Petra Nenadića, Španci bez braće Aleksa i Danijela Dujšebajeva, Norvežani bez Magnusa Abelvika Reda (OVDE pročitajte koji rukometaši sigurno neće biti na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj).

DANSKA SA KVOTOM 2,30 JE PRVI FAVORIT ZA EVROPSKU KRUNU. POGLEDAJTE I OSTALE KVOTE MOZZARTA ZA ŠAMPIONA STAROG KONTINENTA.

Srbija prvi meč igra 13. januara sa Ukrajinom, dva dan kasnije sledi meč sa Hrvatskom i na kraju sa Francuskom. U odustvu Tonija Đerone, Orlove će u prvoj fazi Evropskog prvenstva s klupe da predvodi pomoćnik španskog stručnjaka, nekadašnji trener Crvene zvezde Žikica Milosavljević.

U ostalim sportovima striktna pravila su korigovana. Tako je košarkaška Evroliga pre nekoliko dana odlučila da skrati karantin za trenera i igrače sa 14 na sedam dana.



tagovi

Toni ĐeronaVladimir CuparaRukometna reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u rukometuBogdan RadivojevićDomagoj Duvnjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara