""
""

VICEŠAMPION PLANETE: Ivana Španović rekordom do srebrne medalje na Svetskom prvenstvu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.03.16. | 08:31

Još jedan uspeh za najbolju srpsku atletičarku

I rekord i medalja! Ivana Španović nastavlja da oduševljava na kom god takmičenju da se pojavi. A u Portlandu je postala vicešampion planete!

Na Svetskom prvenstvu u dvorani, naša najbolja atletičarka je opet skočila preko granice snova, ostavila trag na 7,07 metara i osvojila srebro u skoku u dalj!

Izabrane vesti

Bravo!

Malo, baš malo joj je nedostajalo da novi rekord Srbije i svoj najbolji rezultat u karijeri oplemeni zvanjem svetskog prvaka. Dugo je Ivana bila vodeća zahvaljujući skoku u ravno sedam metara iz prve serije, u petoj ju je na kratko prestigla Britni Ris iz Sjedinjenih Američkih Država (takođe skočila 7,00, ali imala bolja druga dva skoka, uz po dva prestupa kao i naša takmičarka), da bi se odmah posle nje na zaletištu pojavila naša šampionka iz Zrenjanina i doletela na 7,07!

Rekord Srbije!

Činilo se da je zlatna medalja osigurana, međutim, olimpijska i svetska šampionka, Britni Ris je pokazala od kakvog je materijala i četvrtim najvrednijm skokom svih vremena u zatvorenom (7,22) zgrabila zlato.

Ivani je pripalo srebro, državni rekord, najbolji rezultat sezone i bolje ostvarenje nego sa prethodnog Svetskog prvenstva u dvorani, kad je i poljskom Sopotu bila treća.

Svaka čast!

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

Svetsko prvenstvo u atleticiskok u daljIvana Španovićatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara