Albon i Sardžent (©Reuters)
Albon i Sardžent (©Reuters)

Vilijams konačno prelomio: Sardžent ostaje i u 2024.

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.12.23. | 19:26

Neće biti promena za volanom u britanskom F1 timu

Nakon debitantske sezone u kojoj je postao prvi Amerikanac koji je posle 30 godina osvojio poen(e) u trci Formule 1, Logan Sardžent je za narednu sezonu potpisao novi ugovor sa ekipom Vilijamsa.

Iako se Sardžent nije najbolje snašao u svojoj prvoj sezoni u Formuli 1, često se nalazeći na samom začelju na početku trke, Vilijams je želeo da 22-godišnjaku da dovoljno vremena kako bi dokazao da zaslužuje mesto u njihovom timu. U izjavi koju je Vilijams objavio povodom objavljivanja novog ugovora stoji da je Amerikanac “pokazao osnovnu brzinu potrebnu da nastupa na najvišem nivou, nadovezujući se na ove temelje trku po trku, učvršćujući svoje mesto u postavi Vilijams Rejsinga”.

Izabrane vesti

U nastavku izjave Vilijams je objavio svoje ushićenje za narednu sezonu, nakon što su ove obezbedili sedmo mesto u šampionatu konstruktora. Zasluge za ovaj uspeh pripadaju pre svega Aleksu Albonu, dok je Sardžent svoj jedini poen osvojio na Velikoj nagradi Amerike u Ostinu nakon što su bili diskvalifikovani Šarl Lekler i Luis Hamilton.

Govoreći o novom ugovoru, Sardžent je rekao: “Oduševljen sam što nastavljam sa Vilijams Rejsingom u 2024. godini. Bilo je neverovatno putovanje sa timom do sada i zahvalan sam na prilici da nastavim da se razvijam kao vozač u tako talentovanoj i posvećenoj ekipi. Imamo uzbudljive planove za budućnost, i jedva čekam da dam svoj doprinos uspehu tima u narednoj sezoni”.

Šef tima Džejms Vauls priznao je da je posle trke za Veliku nagradu Abu Dabija želeo da još jednom pogleda podatke iz cele sezone kako bi bio siguran da je Sardžent pravi izbor za njegov tim, a o ugovoru je rekao: “Logan je pokazao neizmernu veštinu dok je bio pod pritiskom svetske scene, što ga čini savršenim za naš tim. Imamo veliko poverenje u njegove sposobnosti i verujemo da zajedno možemo da postignemo još veći uspeh u predstojećoj sezoni”.

Iako su postojale glasine da bi Sardženta mogao da zameni ovogodišnji šampion Formule 2 Teo Puršer, kao i vicešampion Frederik Vesti, britanski tim ima ostao je veran Amerikancu čime je postava vozača svih ekipa za narednu sezonu ostala nepromenjena.

PIŠE: Maja NAKARADIĆ


tagovi

Formula 1Logan Sardžent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara