Marko Vujin (©Starsport)
Marko Vujin (©Starsport)

Vujin: Dolazak Dodića velika stvar za Vojvodinu, ne žurimo sa Stefanom, neka se prvo oporavi

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 22:01

„Nije potpisao, ali smo se dogovorili. Nećemo da ga forsiramo, imaće profesionalni tretman kod nas“, rekao je potpredsednik Novosađana za Mozzart Sport

Prvi pokušaj letos je bio neuspešan, ali drugi je bio pun pogodak – Stefan Dodić je novi rukometaš Vojvodine. Od petka će i zvanično da bude novi igrač srpskog šampiona. Trenutno je na terapijama zbog povrede kolena, a uskoro se očekuje da stigne u Novi Sad, kada će biti predstavljen javnosti.

Zadovoljni su u redovima Novosađana dolaskom jednog od najtalentovanijih svetskih rukometaša, koji je već sa 15 godina igrao Ligu šampiona. Tromesečna saradnja sa Celjem je raskinuta. Dolazak Marka Vujina pre godinu i po na Slanu baru bio je veliki zamajac da sve bolji rukometaši dolaze u redove desetostrukog prvaka naše zemlje.

Izabrane vesti

Voša raste iz dana u dan. Osvajanje EHF kupa je bio samo temelj za evropsku priču koju gledamo ove sezone u drugorangiranom takmičenju na Starom kontinentu. Letos je u Srbiju vraćen Vukašin Vorkapić iz francuskog Ivrija, a sada je još jedan reprezentativac stigao u crveno-beli tabor.

Prezadovoljni smo zbog dolaska Dodića. Nije potpisao, ali smo se sve dogovorili. U petak stavlja paraf na ugovor na dve godine. Uskoro ga očekujemo u Novom Sadu. Ovo je velika stvar za Vojvodinu, ali i Stefana. Imaće šansu da se razvija kod nas, nudimo mu paket Lige Evrope. To takmičenje je ove sezone mnogo jače nego prethodne, ima bar 10 klubova koji mogu da igraju Ligu šampiona“, rekao je Vujin za Mozzart Sport.

Nažalost, još ćemo da pričekamo na debi Dodića u crveno-belom dresu. Mladi Vranjanac ima hroničnu upaljenje patelarnog ligamenta kolena, pa su u taboru Voše oprezni kada je u pitanju povratak na teren. On se očekuje početkom sledeće godine.

Nećemo da ga forsiramo, da vršimo pritisak na njega da se što pre vrati na teren. Bitno je da se sanira povreda, da bude maksimalno oporavljen. Imaćemo strpljenje. Do te povrede dolazi zbog velikog opterećenja, promene podloga... Kod nas će imati profesionalni tretman. U kontaktu sam sa mojim velikim prijateljem i nekadašnjim saigračem iz Kila Domagojem Duvnjakom koji se borio s tom povredom. Sigurno će njegovi saveti dobro doći Stefanu“.

Vojvodina je startovala pobedom u Ligi Evrope, savladan je Alkaloid u Skoplju sa 31:26. Vrata Top 16 su odškrinuta pred utorak i dolazak Silkeborga sa Rasmusom Laugeom na Slanu baru.

Važna pobeda, sigurno podstrek za dalji tok sezone. Drago mi je posebno zbog Milana Milića koji je odigrao jednu od najboljih partija u dresu Vojvodine. Nije igrao dve godine u Nantu, nije uspeo u Zagrebu, vratili smo ga i mislim da ima sve preduslove da se dalje razvija. Tu je i Trnavac koji je bio sjajan u Skoplju. Imamo odličnu ekipu i sigurno ćemo iz sezone u sezonu da budemo jači. Sada se sprema spektakl na Slanoj bari u utorak, biće puna dvorana protiv Silkeborga“, zaključio je Vujin.



tagovi

Marko VujinRK VojvodinaStefan Dodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara