Marko Vukićević (©Reuters)
Marko Vukićević (©Reuters)

Vukićević čekao pet sati, pa saznao da se danas neće takmičiti

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.02.22. | 11:56

Vetar odložio takmičenje u spustu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu

Trka muškog spusta u alpskom skijanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu bila je zakazana za, po našem vremenu, nedelju u četiri sata iza ponoći, ali je usled loših vremenskih uslova, prvenstveno zbog jakog vetra na stazi, pomerena na ponedeljak u 05.00. Time je, između ostalih, predstavnik Srbije Marko Vukićević morao za jedan dan da se strpi sa debijem na ovogodišnjim Igrama.

Rano jutros takmičari u alpskom skijanju trebalo je da otvore nedeljni program, a prva disciplina po rasporedu bio je spust u muškoj konkurenciji. Vukićević je bio planiran da nastupi sa startnim brojem 33.

Izabrane vesti

Čak pet sati skijaši su čekali na odluku o odlaganju trke.

"Odradili smo pregled staze, zagrevanje i posle još dodatnih pet sati čekali na startu spusta. To svakog takmičara umori, pogotovo psihički, jer si stalno u niskom startu kad će trka da krene i samo to nam je u mislima. Danas moram dobro da odmorim i da se strpljivo spremim za sutra", izjavio je Vukićević.

Organizatori su se maksimalno potrudili da pripreme stazu za nadmetanja, međutim, jak vetar koji je i prethodnih dana pravio problem takmičarima tokom zvaničnih treninga, nije dozvolio da se današnja trka održi. Sudijski žiri prvo je doneo odluku da se start odloži za dva sata, ali pošto se vetar nije smirivao, trka je nakon nekog vremena ponovo pomerena za još sat vremena, odnosno na 07.00.

Tek nakon još jedne procene stanja i vremenskih uslova na stazi, sudijski žiri je odlučio da bi u trenutnim okolnostima bila ugrožena bezbednost učesnika, pa je doneta konačna odluka da se trka spusta odloži za ponedeljak u pet časova.


tagovi

alpsko skijanjeskijanjeZimske olimpijske igre PekingMarko Vukićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara