Dru Bris (©AFP)
Dru Bris (©AFP)

Zaslužena penzija: Dru Bris okačio kopačke o klin

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.03.21. | 01:13

Dugogodišnji kvoterbek Nju Orleans Sejntsa posle dve decenije u NFL-u, u 42. godini života, završio karijeru

Ono što se nedeljama spekulisalo posle završetka NFL sezone dobilo je i zvaničnu potvrdu – legendarni kvoterbek Dru Bris završio je bogatu karijeru dugu dve decenije. Poraz u polufinalu plej-ofa NFC-a od Tampa Beja i Toma Brejdija (21:31) sredinom januara bila je njegova poslednja utakmica.

On je na društvenim mrežama objavio povlačenje.

Izabrane vesti

Posle 20 godina u NFL, od toga 15 kao član Nju Orleans Sejntsa, došao je trenutak da se povučem. Svakog dana davao sam dušu i srce kao vaš kvoterbek. Do samog kraja davao sam sto sam mogao za ovu organizaciju, moj tim i grad Nju Orleans. Proživeli smo mnogo lepih trenutka, koji će uvek biti deo mene“, napisao je legendarni kvoterbek koji je rekorder po broju osvojenih jardi pasom.

Ponedeljak, 21.00: (1,18) Barselona (7,75) Ueska (13,00)

Sakupio je 80.358 jardi i ostavio iza sebe legende Toma Brejdija i Pejtona Meninga. Karijeru je završio sa 571 tačdaun pasom i 243 presečene lopte, a kvoterbek rejting mu je bio blizu 100 (98,8). Draftovan je od strane San Dijago Čardžersa, ali su u franšizu iz Kalifornije odustali od njega posle pet sezona, šansu su dali Filipu Riversu, a Bris je sa Sejntsima uspeo da osvoji Superboul 2010. godine kada je tim iz Luzijane pobedio favorizovane Indijanapolis Koltse koje je predvodio Pejton Mening sa 31:17.

Poslednje dve sezone se mučio sa povredama i nije odigrao cele sezone. U pretprošlom šampionatu je imao operaciju palca bacačke, desne ruke, a u prethodnom je propustio četiri meča zbog povreda rebara i ramena. Iako je imao još godinu dana ugovor sa Sejntsima, odlučio je da je kraj. Bio je tragičar meča plej-ofa ove sezone protiv Bakanirsa u Mercerdes Super domu kada je bacio tri presečene lopte. Bris će sigurno biti budući član Kuće slavnih.

"Završio sam kao igrač, ali se ne povlačim iz Nju Orleansa. Ovo nije zbogom, nego novi početak. Neka sada moj pravi život počne“, zaključio je Bris.

Njega očekuje komentarorsko mesto na televiziji NBC. Ugovor je potpisao pre nekoliko godina, a aktiviaće se posle kraja karijere. Taj trenutak je došao, pa će posle Tonija Roma biti još jedan slavni kvoterbek koji je posle igračke karijere se prebacio u komentatorske vode.

Sejntsi sada treba da reše pitanje kvoterbeka, a verovatni naslednik legendarnog Drua biće Džejmis Vinston, prvi pik na draftu 2015. godine. On je prošle sezone bio rezerva Brisu. Trener Šon Pejton na raspolaganju ima i Tajsoma Hila. Vinston je slobodan agent, ali se očekuje da uskoro produži saradnju sa Nju Orleansom.



tagovi

Dru BrisNFLNFL ligaNju Orleans Sejnts

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara