Nemanja Zelenović (©Starsport)
Nemanja Zelenović (©Starsport)

Zelenović menja klub, ali ostaje u Bundesligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.06.22. | 17:46

Reprezentativac Srbije potpisao dvogodišnji ugovor sa slavnim Gumersbahom

Posle dve godine tavorenja u drugom rangu u Nemačkoj, slavni Gumersbah vratio se prošlog meseca u rukometnu Bundesligu. Naredne sezone, petostruki šampion Evrope i 12 puta prvak Nemačke imaće dvojicu srpskih internacionalaca. Društvo starosedeocu, golmanu Tiboru Ivaniševiću praviće Nemanja Zelenović.

On je potpisao dvogodišnji ugovor s povratnikom u najbolje društvo nemačkog rukometa. Prethodne četiri godine, bivši igrač Crvene zvezde branio je boje Gepingena, pre toga je tri sezone bio u Magdeburgu, a branio je i boje poljske Visle iz Plocka i Celja.

Izabrane vesti

Veoma sam srećan što sam potpisao za Gumersbah. Ovaj korak mi mnogo znači jer klub ima sjajnu istoriju. Siguran sam da sam doneo dobru odluku za svoju budućnost, jer će Gumersbah imati veliki potencijal sledeće sezone. Srećan sam što sam tu i što mogu da pomognem timu“, rekao je Zelenović za zvaničan sajt kluba.

Iskusni srpski desni bek zameniće Poljaka Šimona Džilakeviča koji je napustio klub posle samo godinu dana.

Subota, 21.00: (4,40) Nant (9,00) PSŽ (1,30)

Zelenović je početkom godine bio na spisku Tonija Đerone za Evropsko prvenstvo, ali zbog virusa korone nije ga bilo u Segedinu. Bio je sa Orlovima i tokom baraža za Svetsko prvenstvo sa Slovencima, ali nije igrao u Celju ni u Kragujevcu. Prednost na poziciji desnog beka dobili su Miloš Orbović i Jovica Nikolić.

Na kormilu Gumersbaha nalazi se nekada jedno od najboljih krila planete, Islanđanin Gudjon Valur Sigurdson.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------


tagovi

Nemanja ZelenovićRukometna Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara