Vonova je ipak čestitala Šifrinovoj
Vonova je ipak čestitala Šifrinovoj

Zlato za Šifrinovu i težak pad Lindzi Von (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.02.19. | 14:14

Legendarna skijašica pala na prvoj od dve poslednje trke u karijeri, superveleslalomu na SP u Oreu. Ni Nevena Ignjatović nije uspela da završi trku

Svetsko prvenstvo u alpskim disciplinama koje se narednih desetak dana održava u Švedskoj otvoreno je danas ženskim superveleslalomom u kojem je očekivano trijumfovala Amerikanka Mikaela Šifrin u vremenu 1.04,89 minuta. Drugo mesto je pripalo Italijanki Sofiji Gođi, a bronza iznenađujuće Švajcarkinji Korini Zuter. Slovenka Ilka Štuhec je bila osma, dok jedina prestavnice Srbije, naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović nije uspela da završi trku.

Ipak, najviše pažnje je skrenula Lindzi Von, koja se u Oreu oprašta od akitvnog bavljenja skijanjem, pošto je doživela težak pad. Snažna Amerikanka je pogrešno procenila jedan od skokova, što ju je bukvalno katapultiralo sa staze. Veoma snažno je udarila o tlo i ostala da leži jedno vreme da bi potom ustala uz pomoć redara i prošla ipak kroz cilj na skijama. Zasada nema informacija da li se (dodatno) povredila, te je veliko pitanje da li će u nedelju izaći na stazu da izvede svoj poslednji takmičarski spust, čime bi zvanično završila karijeru.

Izabrane vesti


tagovi

Lindzi Vonalpsko skijanjeskijanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara