Karolina Voznijacki
Karolina Voznijacki

AO 5. DAN: Počinju bitke za osminu finala

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.01.19. | 19:47

Na Rod Lejver areni večeras od 03.00 Federer - Fric, pa dalje Voznijacki - Šarapova, Nadal - De Minor i Kerber - Birel

Završeni su svi mečevi drugog kola singla na Australijan openu i u njegovom petom danu kreću borbe za osminu finala u obe konkurencije. Mečevi koji će skrenuti najviše pažnje igraju se, (naravno) na centralnom terenu, čuvenoj Rod Lejver areni gde (naravno) nastupaju najveće zvezde belog sporta.

RASPORED MEČEVA 5. DANA AO (-9 Č)

Izabrane vesti

Drugi susret dana na Lejveru, dakle ne pre tri sata posle ponoći u petak ujutru po srednjoervopskom vremenu igra Rodžer Federer koji ne bi trebalo da ima previše težak zadatak protiv Tejlora Frica, kojeg je već pobedio u jedinom njihovom odmeravanju 2016, ali na travnatoj podlozi. Tada je snažni Amerikanac uspeo da otkine set Švajcarcu, što bi moglo da se dogodi i ovaj put. Ako ga krene servis. O pobedi ne može ni da sanja, jer "velika scena", a Lejver je jedna od najvećih u svetu sporta, nije njegovo prirodno stanište. A Federerovo (naravno) jeste.

Nakon njih dvojice sledi pravi derbi između dve vrhunske teniserke, usput i osvajačice Australijan opena. Mariji Šarapovoj je to pošlo za rukom još pre 11 godina i nikad više, a Karolini Voznijacki tek 2018. Ruskinja u međusobnim okršajima vodi sa 6-4, ali je pak Dankinja sa 4-3 u prednosti na tvrdim podlogama, dok je na grend slemovima "pata karta", to jest 1-1. Favoritkinja je Voznijacki, ali neće ovo biti gotovo u dva seta, gotovo sigurno.

Prvi meč noćne sesije u Melburnu bi mogao da nam pruži uvid šta to vrhunski tenis čeka u narednoj deceniji pošto rekete ukrštaju Rafel Nadal i Aleks de Minor, jedan od najvećih svetskih talenata. Tinejdžer iz Sidneja je zaista fatntastičan i igrom ume da podseća na Španca (ali više ipak na Đokovića), pre svega zbog neverovatne upornosti. Još nije sazreo za najveća dela, pre svega fizički, ali bi mogao da namuči Rafu koji ipak nije u najboljoj formi. Idemo na 4+ setove, plus gemove, ali i taj-brejk. Pobeda ide Špancu, iako će publika biti uz De Minora.

Najlakši posao na Rod Lejveru ostaje za sam kraj kada drugi reket sveta, Angelika Kerber igra protiv malo poznate domaće igračice Kimberli Birel. Australijanka ima 20 godina, trenutno je 249. na WTA listi, a na Australijan open je ušla zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora, te se nekim čudom probila do trećeg kola gde sutra ujutru završava misiju. Biće ovo kratko i surovo, onako kako Nemica najviše voli.

WTA ŽREB
ATP ŽREB

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Rodžer FedererKarolina VoznijackiMarija ŠarapovaRafael NadalAustralijan openAngelika Kerberbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara