Miloš Raonić ©AFP
Miloš Raonić ©AFP

ATP St. Peterburg: U polufinalu dva Rusa, dva Kanađanina i dva Balkanca

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.10.20. | 10:54

Veoma interesantna odmeravanja danas za ulazak u finale: Šapovalov – Rubljov i Raonić - Ćorić

U ruskom carskom gradu, Sankt Peteburgu igra se najjači od tri turnira koji dele ovu, istu sedmicu u ATP kalendaru prekrajanom od strane pandemije (preostala dva su Sardinija i Keln). Pošto je danas subota, na redu su polufinalni susreti. A u njemu dva momka sa Balkana, dva Rusa i dva Kanađanina. Ako se pitate kako – ovako...

(1,70) RUBLJOV - ŠAPOVALOV (2,03)

Izabrane vesti

Denis Šapovalov je Rus, istina samo poreklom, pošto je Kanađanin rođen u Izraelu, ali je jasno vezan za zemlju svojih predaka. Pre svega preko Miše Južnog, nekadašnjeg prvog reketa Rusije, a sada mu trenera, koji, sada je već sasvim jasno radi veoma dobar posao sa trenutno 12. reketom sveta. Uostalom, ovo polufinale je samo još jedan dokaz. A tamo ga čeka još jedan supertalentovani izdanak belog sporta, Andrej Rubljov. Mladi, 22-godišnji Moskovljanin u poslednje vreme igra zaista odlično i zasluženo je ušao u Top 10 na svetskoj lestici. Trenutno ima negativan skor od 1-2 sa Šapovalovim, ali je ovaj put favorit. S obzirom na istoriju njihovih odmeravanja, može se očekivati da dođe taj-brejk (kvota 2.00).

Nakon njih na glavni teren teniskog centra u Sankt Peterburgu istrčavaju dva već najavljena Balkanca, jedan iz Podgorice, a drugi iz Zagreba. S tim što jedan nastupa za zemlju rođenja, to jest Borna Ćorić za Hrvatsku, dok drugi za zemlju iseljenja, tj. Miloš Raonić za Kanadu. U pitanju su dva potpuno različita tipa tenisera, jer Hrvat voli dugačke razmene, dok Kanađanin gledfa da iskoristi snagu i visinu i da što pre moguće završi poen. Raonić ima špobedu nad Ćorićem iz 2017,. u njihovm dosada jedinom meču, što mu donekle daje psihološku prednost.

(1,34) RAONIĆ - ĆORIČ (2,90)

Zbog toga je definitivno i favorit, ali ne tako veliki kakomkvote predtsavljaju. Zagrepčanin, trenutno 27. reket sveta igra u Sankt Peterburgu i do sada nije izgubio set. Zapravo isto kao i Crnogorac, te se ovde pre svega može očekivati napet susret, možda ne u tri seta, ali gemovi će najverovatnije ići u plus.

Tunrir u ruskom carskom gradu je ATP 500 kategorije, a igra se u hali na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 1.399.370 dolara. Prošle godine totulu je uzeo domaći as, Danil Medvedev.



tagovi

Miloš RaonićBorna ĆorićDenis ŠapovalovAndrej Rubljovbet analizaATP Sankt Peterburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara