Novak Đoković i Boris Beker (©AFP)
Novak Đoković i Boris Beker (©AFP)

Beker: Đoković kroji raspored za osvajanje zlatne medalje u Parizu

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.24. | 16:49

"To bi mogao da bude razlog (odustajanja sa mastersa u Madridu). Ne možete nikada da ga potcenite i optišete", poručuje bivši trener srpskog tenisera

Otkako je osvojio titulu na Završnom mastersu u Torinu. Novak Đoković čeka na narednu. Na Australijan openu ispao je u polufinalu, u Monte Karlu takođe, a između pomenutih turnira iznenadio ga je Luka Nardi u trećem kolu Indijan Velsa. Narednu priliku da dođe do prvog trofeja u sezoni prvi najbolji teniser sveta imao je u Madridu, ali je iznenađujuće odustao od turnira u španskoj prestonici.

Čudna odluka, smatra Boris Beker, legendarni nemački teniser i nekadašnji Đokovićev trener, koji se u intervjuu za britanski Telegraf dotakao i Novakovog starta sezone, odnosno promema u njegovom uobičajenom rasporedu na startu sezone.

Izabrane vesti

Beker je bio deo Đokovićevog tima od 2013. do 2016. godine, pa iako se početkom godine srpski teniser rastao sa Goranom Ivaniševićem, Nemac ističe da neće ponovo biti njegov trener.

"Mislim da traži nešto drugačije trenutno. Nisam siguran da zna tačno šta je to. Uvek će mi biti blizak prijatelj, uvek pričamo o tenisu. Ali nije moguće da ponovo budem njegov trener, jer sam to već radio. Bio bi to korak unazad", izjavio je Beker.

Razlog za Đokovićevu odluku da se povuče sa turnira u Madridu Beker pronalazi u želji 36-godišnjeg tenisera da se 'sačuva' za Olimpijske igre u Parizu koje se bliže.

"Bio sam iznenađen njegovom odlukom o Madridu. Mislim da su mu u ovoj fazi potrebni mečevi. Potrebno mu je takmičenje. Ali on ima svoj raspored. Mislim da mu je osvajanje zlatne medalje sa Srbijom na Olimpijskim igrama njegov glavni turnir tako da možda kroji raspored kako bi bio svež u julu. To bi mogao da bude razlog. Ne možete nikada da ga potcenite ili otpišete", upozorio je Beker.


tagovi

Boris BekerNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara