""
""

Bravo Ana! Ivanovićeva počistila šampionku Indijan Velsa za osminu finala u Majmiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.03.14. | 18:36

Srpkinja odigrala odličan meč protiv Flavije Penete i pobedom od 6:4, 6:3 obezbedila plasman među 16 najboljih, prvi put u poslednjih osam godina

Velika pobeda Ane Ivanović u Majamiju! Srpkinja u trećem kolu jednog od najjačih turnira savladala Italijanku Flaviju Penetu 6:4, 6:3 i plasirala se u osminu finala. Uspeh dobija na težini jer Peneta pre samo par dana osvojila tunir u Indijan Velsu i u velikoj formi doputovala u Majami.

Izabrane vesti

Poečtak meča nije nagoveštavao ovakav epilog, jer je Italijanka brejkom stigla do vođstva od 3:1. Ipak, Ivanovićeva je na vreme pronašla pravi ritam i uzvratila istom merom. Prelomni momenat meč je bio deseti gem kada je Ana imala tri vezane brejk lopte i nije ih iskoristila. Došla je i do četvrte i ovoga puta Peneti nije bilo spasa.

Mnogo sigurniju igru je Ana pružila u drugom setu gde je potpuno kontrolisala situaciju i ekspresno došla do vođstva od 3:0. Prednost je sačuvala do kraja seta i overila plasman u osminu finala. Pokazala je i psihološku stabilnost kada je u finišu meča spasila dve brejk lopte i  osujetila i poslednju priliku Penete da se vrati u meč.

Za plasman u četvrtfinale Ivanovićeva se boriti protiv Hrvatice Done Vekić ili Čehinje Petre Kvitove. Ovo je odličan rezultat za Srpskinju koja u Majamiju nikada nije blistala. Prošle godine je zaustavljena u trećem kolu, a do osmine finala je stigla samo jednom u prethodnih devet pokušaja: U svom prvom učešću u Ki Biskjenu 2005. godine. Ako pobedi i u narednom meču, u četvrtfinalu je moguć okršaj sa Marijom Šarapovom

(FOTO: Action images)


tagovi

WTA MajamiWTAFlavija PenetaAna Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara