©AFP
©AFP

Čilić počišćen za 81 minut, Krajinović peti put igra za prvi trofej u karijeri!

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.06.22. | 18:06

Sjajna partija srpskog tenisera - 6:3, 6:3

Fantastičan dan i fantastičan turnir za srpskog tenisera Filipa Krajinovića, koji je izborio plasman u finale turnira u Kvinsu, posle najblistavije partije na turniru. Krajinović je u borbi za finale preslišao 17. tenisera na planeti, Marina Čilića, posle samo 81 minut igre (6:3, 6:3), pa će peti put biti u prilici da osvoji prvi ATP turnir u karijeri.

Srbin je bio dominantan od starta do kraja meča. U prvom setu je u potpunosti držao kontrolu meča u svojim rukama, napravio je brejk pri rezultatu 2:2, a potom i onaj ključni pri rezultatu 5:3 i došao do značajne prednosti u polufinalu.

Izabrane vesti

Ta psihološka prednost omogućila je Krajinoviću da na startu drugog seta spase čak pet brejk lopti protivnika. Gubio je sa 0:40, ali se vratio, potom sprečio da Hrvat iskoristi još dve prednosti, a onda poveo sa 1:0. Čilića kao da su ti trenuci dodatno slomili, Krajinović je napravio brejk pri rezultatu 2:1, a onda došao i do kapitalnih 4:1.

Jedinu prednost koju je hrvatski teniser uspeo da napravi u ovom meču, jeste broj asova (12:2) što je bilo i očekivano s obzirom da mu je to zaštitni znak u igri. Ipak, Krajinović je bio dosta bolji u ubačenom prvom servisu, procentu osvojenih poena na prvi servis, a posebno na drugi. Takođe, bio je besprekoran i u odbranjenim brejk šansama protivnika.

Krajinović će u finalu igrati protiv odličnog Italijana Matea Beretinija, koji je u polufinalu za sat i po vremena savladao Botika van de Zandšulpa (6:4, 6:3).

Krajinović je do sada igrao finala na mastersu u Parizu, te turnirima u Budimpešti, Stokholmu i Hamburgu. U Budimpešti je u aprilu 2019. godine poražen upravo od Bereetinija u tri seta (6:4, 3:6, 1:6) pa će mu ovo biti svojevrsna prilika za revanš.


tagovi

Marin ČilićFilip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara