Marin Čilić (©Reuters)
Marin Čilić (©Reuters)

Čilić širi optimizam: Mogu protiv Novaka da odigram sjajan meč

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.12.21. | 14:25

„Srbija je neverovatno kvalitetna ekipa“, kaže prvi reket Hrvatske

Teniski „večiti derbi“. U petak će Srbija i Hrvatska ukrstiti rekete u polufinalu Dejvis kupa.

Na papiru gledano, Srbija ima dva jača singl igrača, dok su Hrvati favoriti u dublu. Samo što u sportu, tako i u tenisu, jedan i jedan nisu uvek dva.

Izabrane vesti

Hrvatska je na papiru bila slabija i od Italije, pa je pobedila sa 2:1. Reprizi takvog scenarija se nadaju u komšiluku i protiv našeg tima.

Ući ćemo u taj meč kao u svaki drugi. Na papiru su oni blagi favoriti, imaju Đokovića, koji je broj jedan na rang-listi, njihov drugi igrač je bolje rangiran od našeg, a u paru smo mi blagi favoriti", rekao je Vedran Martić, selektor Hrvatske.

Veru u pobedu ne krije Marin Čilić, iskusni prvi reket hrvatskog tima.

Očekuje nas sigurno teška borba sa Srbijom. Radi se o neverovatno kvalitetnoj ekipi. Osim Novaka, imaju još tri-četiri sjajna igrača. Ali daćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom ishodu. Rezultati u Torinu su nam drastično digli samopouzdanje, duh u reprezentaciji je veoma pozitivan“, naglasio je Čilić.

Marin je do sada odigrao u singlu ispod očekivanja, Hrvate je protiv Italije izvukao Borna Gojo, malo poznati teniser, koji igra sjajno u Dejvis kupu. Ali veruje Čilić da može da se suprotstavi Đokoviću.

Borna Gojo je pokazao još jedanput da je fenomenalan igrač za Dejvis kup i nadam se da će pobede iz ovog takmičenja pretočiti u uspeh na ATP Touru. Ja sam odigrao odličan meč sa Sinerom, uz, naravno, nekoliko stvari koje nisu funkcionisale, ali verujem da to mogu da ispravim i da protiv Novaka odigram sjajan meč", rekao je Čilić, koji je protiv Đokovića odigrao 19 mečeva i pobedio u dva.


tagovi

Marin ČilićDejvis kupNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara