"Đoković pravi špagu"
"Đoković pravi špagu"

Čovek od gume u osmini finala Vimbldona: Tomić nije imao šanse protiv Novaka!

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.15. | 17:50

Australijanac nije mogao ni do seta u meču sa Đokovićem

Đoković pravi špaguNovak Đoković nastavlja da juri ka odbrani trofejana nezvaničnom prvenstvu sveta. Australijanac hrvatskog porekla, Bernard Tomić nije imao snage da pruži veći otpor raspoloženom Srbinu, koji je slavio posle jednog sata i 34 minuta igre obezbedio plasman u drugu nedelju Vimbldona - 6:3, 6:3, 6:3.

Đoković je meč trećeg kola počeo na odličan način, nedopuštavši protivniku da se "razmaše" svojim snažnim udarcima. Briljirao je Beograđanin na svoj servis, odserviravši sedam as udaraca u pet gemova, a perfektan skor u izlascima na mrežu mu je doneo apsolutnu kontrolu igre. Brejk u četvrtom gemu je bio sasvim dovoljan da Đoković povede sa 1:0 u setovima.

Izabrane vesti

Tomić ni u nastavku nije imao rešenja za servise najboljeg svetskog igrača, koji je Australijancu prepustio samo tri poena na svoj servis. Kada je delovalo da bi drugi set mogao da ode u neizvesnu završnicu, Đoković je dodao gas i duplim brejkom osigurao veliku prednost. Identičan rezultat kao u prvom setu za identičnih 28 minuta igre.

Imao je Tomić podršku sa tribina

Stizao je srpski teniser svaki Tomićev udarac kao da je od gume, a Australijanac je na momente delovao sluđeno posle vrhunske defanzive Đokovića. Australijanac je spasavao silne brejk lopte, ali sedmu po redu nije uspeo, pa je Đoković došao do četvtog brejka u meču. Najbolji igrač sveta se potom odlepio na 5:2, stekavši prednost koju Tomić nikako nije mogao da nadoknadi.

Đoković se tako plasirao u osminu finala, a svoj meč četvrtog kola igraće u ponedeljak. Njegov protivnik biće Kevin Anderson.

(FOTO: Action images)


tagovi

VimbldonNovak ĐokovićBernard Tomićatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara