"Tereni u Riju"
"Tereni u Riju"

Da svetski broj 1 napravi pun krug: Kvota za najviši domet u Brazilu – 1,70!

Vreme čitanja: 5min | čet. 04.08.16. | 17:16

Konkurencija, podloga, forma, atmosfera… Sve ide naruku prvom reketu planete. Sve osim prvog protivnika

Tereni u RijuNajteži mogući protivnik na startu takmičenja. Ali ipak pričamo o najboljem na planeti. Ma koliko da je Huan Martin del Porto opasan protivnik - a na prvom koraku teško da je mogao da bude opasniji - Novak Đoković je taj ko se pita. Tu je i motiv više, jer je upravo 27-godišnji Argentinac Đokovića savladao u borbi za treće mesto pre četiri leta u Londonu. Bolelo je tada, ali osveta je jelo koje se servira hladno.

Doduše, šampion kakav je Đoković ne bi smeo da se zadovoljava pukim revanšom trenutno 214. teniseru na ATP listi. Svi znamo kakve su Novakove ambicije. Samo najviši plasman se računa. Jer posle tolikih titula na svim grend slem i masters turnirima trijumf u Brazilu bi na najbolji način zaokružio uspeh najboljeg tenisera današnjice.

Izabrane vesti

A utisak je da mu se ovaj put sve namestilo. Sve osim tog protivnika na startu… Međutim, konkurencija, podloga, forma, pa i ambijent, odnosno podrška koju bi trebalo da ima u Brazilu, sve to navlači na vodenicu Novaka Đokovića.

Kako težak žreb za srpske tenisere! Đoković protiv Del Potra, Viktor na Marija

Ali pre no što o tome krenemo opširnije, da istaknemo ono što je najbitnije svim ljubiteljima sportskog klađenja, a što bi moglo da bude vrlo korisno i onima koji baš nisu redovni u kladionicama. Uostalom, zašto ne iskoristiti priliku da se zaradi kad se već sama ukazuje?

Dakle, Novakov  trijumf u Brazilu u MOZZART kladionicama se plaća kvotom 1,70 što ga naravno čini ubedljivim favoritom. Tolikim da ne mislimo da je nemoguće da do konačnog cilja stigne bez izgubljenog seta - kvota 10,00.  Za obazrivije, kvota da će bez izgubljenog seta stići do polufinala plaća se sa 2,70, a do finala sa 4,50.

A evo i zašto…

KONKURENCIJA

Nikada slabija. Nedostaje polovina tenisera iz Top 10. Nema Rodžera Federera. Nema Stena Vavrinke, Miloša Raonića, Tomaša Berdiha, Dominika Tima. Rafael Nadal je bio na ivici otkaza, ali je u poslednji momenat potvrdio igranje. Ipak, njegovi problemi sa ručnim zglobom su veliki, igraće u siglu, miks dublu (sa Muguruzom) i dublu (sa Felicijanom Lopezom). Deluje da bi bilo čudo da dođe do završnice singla. Posebno što nije igrao tenis dva meseca, a ni mnogo trenirao, prema sopstvenom priznanju.

Obrni okreni dolazimo do samo jednog imena koje može da stane na put Novaku - Endija Marija (kvota da osvaja turnir – 3,90). Britanac jedini koliko-toliko čuva obraz svetskog tenisa protiv Đokovićeve "tiranije", mada se ni on nije proslavio previše.

U poslednjih 15 susreta Britanac je slavio samo dva puta. U poslednjih šest međusobnih okršaja, Đoković je bio bolji u pet navrata. Sve je jasno kao dan.

Problem mogu da naprave serveri, Novakov slab i protivnikov najbolji dan u karijeri, ali to je već domen teorije.

Svi teniseri koji mu izađu na crtu su Novakove stalne mušterije. Zanimljivo, veća je šansa da turnir osvoji Kej Nišikori (15,00), nego Rafael Nadal (17,00). Prvi sledeći na listi favorite je David Ferer sa kvotom od čak 85,00.

PODLOGA

Ovde će se igrati

Pominjalo se da će to biti šljaka. I pomalo je i logično s obzirom da brazilski teniseri najviše vole da igraju na toj podlozi, kao i da se na toj podlozi igra i ATP turnir u istom gradu. Ali, slobodno možemo da kažemo na Đokovićevu sreću, igraće se na betonu. Onom koji se koristi na turnirima u Severnoj Americi. Koliko je Novak dobar, odnosno najbolji na ovoj podlozi možete da pročitate OVDE.

Ako je šljaka oduvek imala Nadala, ako je Federer uvek isticao da mu je trava omiljena podloga, onda beton svakako ide Novaku. I to je nešto što je nepobitno i svakako važno. Čak se Nadal ljutio i pitao pre turnira zbog čega se neće igrati na šljaci.

Novak se na betonu snalazi kao riba u vodi. Odluka da se igra na ovoj podlozi ide na njegovu vodenicu.

FORMA

Posle poraza od Sema Kverija na startu Vimbldona bilo je malo sumnje u to kakva će forma krasiti Đokovića u Brazilu. Ipak, na Rodžers kupu u Torontu je postalo jasno da je Novak u vrhunskoj spremi, da je doterao servis na visok nivo i da je zategnut kao struna u pohodu na najvrednije zlato do kog može da dođe.
Prijavio sam se za takmičenje u singlu i dublu i nadam se bar jednoj medalji. U polufinalu i finalu u Torontu sam odigrao dva najbolja meča na turniru. Podigao sam formu u najboljem momentu, što mi se često dešavalo tokom karijere. Posebno me raduje dobar servis, radio sam dosta na tome”, rekao je Đoković.

ATMOSFERA – PODRŠKA

U životu je važno i dobro imati što više prijatelja, a prijateljstvo Novaka Đokovića sa Gustavom Kuertenom sada bi moglo da ima uticaja. Poznati brazilski teniser ne krije da gaji velike simpatije prema našem teniseru, pratio ga je i u pohodu na Rolan Garos, igrali su i humanitarne mečeve u Brazilu, a u izjavama pred ovaj veliki sportski događaj Kuerten je rekao da će Novak imati veliku podršku s tribina i da ga narod u Brazilu baš voli i ceni baš zato što im se prvi reket sveta “približio kao ljudsko biće”.

To nije zanemarljivo. Atmosfera bi mogla da bude važan faktor ukoliko dođe do komplikovanih situacija, u to smo imali priliku da se uverimo mnogo  puta. Sve što je prethodno navedeno Novak zna bolje nego svi mi okolo i sugurno je da će dati sve što može da da kako bi okačio zlato oko vrata i obradovao naciju.

Trenutno deluje da su mu se sve kockice poklopile. Sada je prava šansa za zlato. Sledeća će možda biti u Tokiju kada bude imao 33 godine.

I Jelena i Ana prošle kao bose po trnju!

Srbija će na sreću imati još predstavnika u tenisu. Kvota da će Viktor Troicki doći od prvog mesta je 500,00. Trujumf Ane Ivanović u Brazilu plaća kvotom od 75,00, a Jelene Janković 85,00.

Imaćemo predstavnike i u dublu. Ako mislite da Đoković i Nenad Zimonjić mogu do najsjajnijeg odličja kvota je 17,00, dok bi isti podvig Jankovićeve i Krunićeve platio kvotom 150.

U ženskoj konkurenciji favorit je Serena Vilijams sa kvotom 2,30, a prate je Garbin Muguruza sa kvotom 7,00 i Anđelika Kerber sa kvotom 8,00.

 (FOTO: Action images)


tagovi

Viktor TroickiSrbijaOI 2016Novak ĐokovićJelena JankovićHuan Martin Del PotroAna Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara