""
""

Darsis igrao po Đokovićevim živcima, ali nije mogao mnogo! Novak je neuništiv

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.16. | 16:08

Srpski as pretekao Bjorna Borga na sedmoj poziciji igrača sa najviše pobeda na Rolan Garosu i sada ih ima - 50

Možete da „skačete“ po živcima najboljem igraču sveta, ali i tada očekujte da ćete biti počišćeni sa terena! Tako je belgijski veteran Stiv Darsis namučio Novaka Đokovića u drugom kolu Rolan Garosa, natera ga da ozbiljno prolije znoj i ostavi ga na šljaci duže nego što se u prvi mah očekivalo. Skoro dva sata i dvadeset minuta. Doduše, odigrao je Belgijanac i na gornjoj granici svojih mogućnosti. Ali to je bilo dovoljno za jedan set neizvesnosti, nekoliko prvoklasnih drop-šotova, mnogo tvrdoglavih, povratnih udaraca i nervozu na licu srpskog asa. Na kraju, ipak, Đoković ide dalje, a u trećoj rundi Otvorenog prvenstva Francuske protivnik će biti slovenački teniser Aljaž Bedene - 7:5, 6:3, 6:4.

Izabrane vesti

Nije to bilo izdanje kojim će Đoković biti ponosan, posebno jer je sebi dozvolio trenutke „pucanja“ i 42 neiznuđene greške. Ali, to 161. teniser sveta nije uspeo da iskoristi. Ne protiv rivala koji je poznat po snažnom mentalnom sklopu čak i kada se stvari ne razvijaju na pravi način. 

No, razotkrio je neke Đokovićeve slabosti, koje ga prate praktično od starta sezone na šljaci. Jasno je da Novak možda nije trenutno u naletu forme, ali po ko zna koji put dokazao je svima da je majstor kriznih situacija, jer i pored velikog broja grešaka pronašao put do pobede.

Tvrdoglavo je Darsis uzvraćao udarce na svaki Novakov napad i izvlačio iz njega ono najbolje. U prvom setu činilo se da će Đoković imati lak posao, pošto je meč otvorio sa tri vezana gema. Ali, Darsis je uspeo da uzvrati istom merom i prvi set uvede u dramatičnu završnicu. I svaki put kada se „lomilo“ presudila bi Đokovićeva psihološka prednost i fizička sprema. Jurila su obojica terenom Suzan Lenglen, prošpartali svaki pedalj, uzduž i popreko i publici pružali tenis za uživanje. Ipak, sve je bilo mnogo lakše kada je Đoković prelomio prvi deo igre u svoju korist i poveo sa 1:0. 

Na isti način Đoković je otvorio i drugi set, sa tri vezana gema. Za razliku od prvog, ovaj deo igre Novak je završio rutinski, a činilo se u pojedinim trenucima da je moglo da bude i ubedljivije. Ali, Darsis je imao nekoliko kvalitetnih poteza, dobrih poena i nastavio da igra na gornjoj granici mogućnosti.

Sa dva seta prednosti, Đoković je odradio još lakši posao i brzo slomio rivala. Izgubio je četvrti gem, ali je onda uzeo prvi i sedmi, napravio zaokret koji se ispostavio ključnim na kraju. Zasluženo. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiv DarsisRolan GarosNovak Đokovićatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara