Đoković i Federer u klinču sa Pikeom

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.10.18. | 12:46

Najbolji svetski teniseri, izuzev Nadala poslali pismo ITF-u u kojem odbijaju igranje novog formata Dejvis kupa

Kuva se u vrhu svetskog tenisa! Od kako je u avgustu doneta odluka da se preformira jedno od najstarijih sportskih takmičenja uopšte, Dejvis kup nema mira.

Tako je danas francuski L'Ekip objavio da je sama vrhuška najboljih svetskih tenisera, izuzev Rafaela Nadala, poslala pismo u Međunarodnu tenisku federaciju (ITF) u kojem jasno stavljaju do znanja da neće učestvovati. Mnogo stvari im smeta, a najviše to što se igra u novembru, na samom kraju sezone. Jedan od vlasnika firme koja je kupila prava na Dejvis kup, "Kosmos grupe", čuveni štoper Barselone Đerar Pike je zbog toga pre dve sedmice žurno otputovao u Šangaj ne bi li isposlovao neki dogovor sa predsednikom saveta ATP igrača, Novakom Đokovićem. Do dogovora očigledno nije došlo.

Izabrane vesti

Osim Novaka, svoj glas protiv ovakvog formata DC-a digli su, između ostalih i Rodžer Federer i Aleksander Zverev. Naš as je najavio da neće učestvovati iduće godine, pošto će u januaru igrati ATP-ov Svetski kup. Nadal, sa druge strane želi da igra Dejvis kup pre svega zato što se prva dva finala, 2019. i 2020. igraju u Madridu.

Problem je veliki i ako ATP ne bude valorizovao uspehe u novom formatu istorijskog timskog takmičenja kroz poene, a polako se ide ka tome.

FOTO: Action Images


tagovi

ITFRodžer FedererAleksander ZverevRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara