Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Džejms Blek se nada Novakovom dolasku na masters u Majamiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.01.22. | 18:46

Ali, vakcina i dalje prepreka

Mogu navijači u Melburnu da zvižde koliko hoće na pomen imena Novaka Đokovića, ali i dalje se zna ko je prva zvezda belog sporta u svetu.

Direktor mastersa u Majamiju, nekadašnji američki teniser Džejms Blejk, nada se da će videti Đokovića na ovom takmičenju koje je na programu u drugoj polovini marta.

Izabrane vesti

Blejk je svestan da bi interesovanje za turnir bilo neuporedivo veće kada bi Novak došao, ali prepreke za srpskog asa oko ulaska u SAD i dalje postoje. Za sada.

Sve što nam je sada potrebno je da se pojave Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Da, Đoković. Mnogi ljudi su nezadovoljni Novakom ovih dana nakon fijaska sa vizama i deportacije na Australijan openu. Nema sumnje da nosi deo krivice, kao i Tenis Australia i australijska vlada zbog lošeg postupanja u situaciji koja je izmakla kontroli. Bilo je tužno videti TV kamere i paparace kako okružuju Đokovićev auto dok je išao na saslušanja za imigraciju i videti njegove mračne fotografije na zadnjem sedištu kao da je kriminalac“, poručio je Blejk.

Amerikanac je istakao da se ne slaže sa Đokovićevim stavovima oko vakcinacije, ali isto tako i da se nada da će se otvoriti mogućnost da najbolji teniser sveta dođe na Floridu.

Njegov status da ne bude vakcinisan nije bio problem prošle godine. Niko nije pravio pometnju kada je osvojio Australijan open, Rolan Garos i Vimbldon i izgubio u finalu US Opena. Ali kada su se pooštrile granice nacionalnih država, naišao je na probleme“, istakao je Blejk.

Prema sadašnjem stanju, Novak bi morao da bude vakcinisan da bi stigao u Majami. Mada, za mesec i po dana, ko zna, možda mere i u SAD popuste...


tagovi

Novak Đokovićdžejms blejkMajami masters

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara