Naomi Osaka (©Reuters)
Naomi Osaka (©Reuters)

Epski povratak Osake za treću grend slem krunu!

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.09.20. | 00:10

Viktorija Azarenka imala vođstvo od 1:0 u setovima i 2:0 u gemovima, ali...

Izgledalo je u jednom trenutku kao nemoguća misija. Izgledalo je da Viktorija Azarenka krstari ka prvoj grend slem tituli još od 2013. godine kada je osvojila drugu od dve na Australijan Openu. Umesto toga, trećem grend slem peharu raduje se Naomi Osaka, koja ja epskim preokretom u finalu stigla do pobede od 1:6, 6:3, 6:3 i osvojila Otvoreno prvenstvo SAD.

Koliko je to u stvari veliki rezultat najbolje govori to što su u “Open“ eri tenisa, samo tri igračice uspele da se vrate nakon što su prvi set u finalu grend slema izgubile sa 1:6. Trejsi Ostin protiv Martine Navratilove 1981. na Ju-Es Openu, onda 1994. na istom turniru Aranča Sančez Vikario protiv Štefi Graf, na kraju i Dženifer Kaprijati u sudaru sa Kim Klejsters na Rolan Garosu 2001.

Izabrane vesti

I sada, punih 19 godina kasnije, Naomi Osaka, koja je delovala izgubljeno u uvodnim fazama meća. Azarenka je u prvom setu dobila 16 od 17 poena na svoj servis i činilo se da je Japanku udario voz. I dva prva gema drugog seta pripala su Beloruskinji i izgledalo je kao će se trajanje finala meriti u minutima.

A onda, potpuno neočekivan povratak Osake. Gubila je sa 0:2 i 15:30 i onda osvojila 10 od narednih 12 gemova! Svaku liniju je pogađala, kao da je na teren izašla sasvim druga teniserka.

Nedugo zatim, na semaforu je pisalo 1:6, 6:3, 4:1. Imala je Osaka i tri brejk lopte... A onda novi problemi. Azarenka je iz sebe izvukla poslednje atome snage, prišla na 3:4, imala i vođstvo od 30:15 na svoj servis, da bi tu ostala bez daha. Osaka uzima poslednja dva gema i sa svoje 22 godine stiže do treće grend slem titule.

Oni koji baš traže naslednicu Serene Vilijams u ulozi dominantne teniserke na WTA turu sad bar znaju u koga da gledaju.


tagovi

Naomi OsakaViktorija AzarenkaUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara