Federer kao mladić - 16 pobeda na 16 mečeva u 2018.

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.03.18. | 10:00

Švajcarac u polufinalu Indijan Velsa pošto je u dva seta počistio Hjeon Čunga, čime je ujedno obezbedio i prvo mesto na ATP listi. Sledeći na meti - Borna Ćorić

Rodžer Federer je uradio sinoć ono što se i očekivalo - pobedio je i plasirao se u novo polufibnale Indijan Velsa. Ovo mu je bio 16. trijumf u isto toliko mečeva u tekućoj godini čime je izjednačio svoj rekord koji je postavio još davne 2006. Švajcarac je bez većih problema po drugi put u dva meseca savladao talentovanog Koreanca, Hjeona Čunga rezultatom 7:5 i 6:1.

"Ovo je stvarno lepo postignuće, a nadam se da ću nastaviti sa pobedama i stići do te famozne 17. čime ću napraviti najbolji start sezone u karijeri," izjavio je 36-godišnji as koji brani titulu u Indijan Velsu.

Izabrane vesti

Naredni protivnik mešteru iz Bazela, koji je upsut ovom pobedom odbranio od Rafaela Nadala prvo mesto na svetskoj lsetsvici je Borna Ćorić. Mladi Hrvat se polako vraća u vrh tenisa, što je dokazao trijumfom nad opasnim Kevinom Andersonom u tri seta, rezultatom 2:6, 6:4, 7:6 (3).

foto: Action Images


tagovi

Rodžer FedererIndijan VelsBorna ĆorićATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara