Andre Agasi i Novak Đoković (Reuters)
Andre Agasi i Novak Đoković (Reuters)

Gospodine Agasi, koliko je 11+8? Ako me Štefi ostavi, Novaka čeka dug put

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 18:00

Legendarni Amerikanac i bivši Đokovićev trener u potrazi za duhovitošću ispao loš matematičar

Sarađivali su Andre Agasi i Novak Đoković od Rolan Garosa 2017. pa do aprila 2018. godine, ali srpski teniser rad sa američkom teniskom legendom nije pretčio u makar jednu grend slem titulu. Saradnja nije bila plodonosna, ali nakon rastanka posle manje od godinu dana nije ostalo ni nagoveštaja zle krvi.

"Najveći standard u tenisu koji sam ikada video jeste onaj kada Novak igra svoj najbolji tenis. Taj nivo u singlu, koliko god vredeo moj teniski koeficijent inteligencije, je nepogrešivi standard kome će svi težiti", rekao je 2019. godine za indijski Times.

Izabrane vesti

Sonego (1,27) Fonjini (3,40)

I zaista, koliko puta smo gledali mečeve u kojima, kada je ušao u stanje teniskog transa, ni Rafael Nadal, a ni Rodžer Federer nisu imali šanse. Nešto više od četiri godine prošlo je od pomenute Agasijeve izjave, Novak je u međuvremenu prigrlio i prema mišljenju mnogih najvažniji segment za merenje teniske veličine - broj grend slem titula.

Počeo je 2023. sa 21. titulom, osvajanjem Australijan Opena, Rolan Garosa i US Opena dobacio do trenutno nenadmašne 24 grend slem titule. Većina čestita, mnogi se dive i veličaju, što je pokušao da uradi i Agasi, ali je u pokušaju da Novakove domete uzdigne na duhovit način, ipak ispao loš matematičar.

Amerikanac je u karijeri podigao osam grend slem pehara, a njegova supruga, jedna od najvećih igračica koje su ikada uzele reket u ruke Štefi Graf, 22 puta osvajala najveće teniske turnire.

"Neka bude zabeleženo, ako me Štefi ikada napusti, ja dobijam polovinu njenih grend slemova, jel tako? To bi onda bilo oko 29, pa će pred Novakom biti dug put", našalio se Novakov nekadašnji trener.

Verovatno se Amerikanac preračunao dok je u brzini delio Štefine 22 grend slem titule. Gospodine Agasi, koliko je 11 + 8?



tagovi

Novak ĐokovićAndre AgasiAndre Agasi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara