Darija Kastkina (Rusija)
Darija Kastkina (Rusija)

Hladni rat u Parizu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.06.18. | 12:20

Danas na Rolan Garosu dva WTA četvrtfinala: Kasatkina - Stivens i Kiz - Putinceva

Danas ćemo, pored dva tenisera saznati imena i prve dve teniserke koje će se plasirati u polufinale ovogodišnjeg Rolan Garosa. A 10. dana takmičenja u Parizu vodiće se pravi "hladni rat". Jer na jednoj strani su Amerikankne, a na drugog Ruskinje.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 14:05 7996 GSW Keys M. - Putintseva Y. kmb 1&ug> (20.5) 2,47
Uto 16:05 8163 GSW Kasatkina D. - S.Stephens ts tri 2,34
Ukupna kvota5,78

Izabrane vesti

Istina, Julija Putinceva igra za Kazahstan od 2012, ali je rođena u Moskvi. A devojku koja ima prezime slično prezimenu predsednika Rusije očekuje veliki komšijski derbi od 14 časova na stadionu Suzan Leglan. Naime, 23-godišnjakinja živi već godinama na Floridi, u mestu Boka Raton gde je rođena i takođe živi njena današnja protivnica, Medison Kiz.  Jasno je da je Kiz, trenutno 14. na ATP listi i finalistkinja prošlogodišnjeg US Opena favoritkinja protiv kazahstanske teniserke koja do sada nije osvojila niti jedan WTA turnir. Ipak, 85. reket sveta, inače specijalistkinja za šljakastu podlogu ima tu jednu pobedu u jedinom obračunu sa Kiz do sada, ali veoma teško izvojevanu 2016. u Japanu nakon tri seta i dva taj-brejka. Očekujemo da će se nešto slično dogoditi i ovaj put.

Posle njih dve, a nakon Dominka Tima i Aleksandera Zvereva, ne pre 17 časova po srednjoevropskom vremenu na centralniom terenu, Filip Šatrije sledi potencijalno veoma zanimljiv meč između šampionke US Opena i specijalistkinje za igru na šljaci, Sloun Stivens i sve bolje mlade Ruskinje, Darije Kasatkine. Ovde je jpš teže odrediti favorita pošto su u pitanju teniserke veoma sličnih kvaliteta. Pre dve godine na zelenoj šljaci Čarlstona slavila je četiri godine starija Amerikanka, da bi joj 21-godišnjakinja iz Toljatija uzvratila ove godine na tvrdoj podlozi Indijan Velsa. Darija deluje kao da je spremna za velika dela, a današnji meč mogao bi da joj bude odskočna daska.

Kompletan raspored 10. dana Rolan Garosa pogledajte na LINKU

Donji deo WTA žreba

*kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Darija KasatkinaSloun StivensMedison KizRolan GarosWTAsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara