Aleksander Zverev (©Reuters)
Aleksander Zverev (©Reuters)

Ime nije sve, Tenis nemoćan protiv Zvereva, Nemac juri najveći uspeh na Vimbldonu

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.07.21. | 14:19

Sat i 44 minuta za treće kolo

Zverski tenis Aleksandera Zvereva. Tenis Sandgren nije imao šanse. Nauka o imenima ovde jednostavno nije dobila potvrdu u realnosti. Nemac ruskog porekla je prožrdrao rivala i na uverljiv način se plasirao u treće kolo Vimbldona – 7:5, 6:2, 6:3 posle sat i 44 minuta igre.

Peti nosilac na travnatom grend slemu je dominirao celim tokom meča, mada mu je Sandgren zadavao glavobolju u prvom setu. U nastavku igra mačke i miša, Zverev je udarcima sa osnovne linije razvlačio rivala, služio ga je i servis. U prva dva seta izgubio je samo pet poena na svom servisu. Drugi set je okončao “samprasovskim” smečom, u trećem je spasio brejk loptu pri vođstvu od 2:1, zatim opet oduzeo servis rivalu i tu je već bio kraj.

Izabrane vesti

U narednom kolu bolji iz duela Tejlora Frica i Stiva Džonsona. Ko god dođe ne bi smeo da predstavlja preveliki problem za Zvereva, finalistu Ju-Es Opena iz 2020. godine i polufinalistu ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Na Vimbldonu pak nikada nije prošao dalje od četvrtog kola. Sada bi morao da napravi iskorak, jer objektivno do četvrtfinala – kada bi mogao da ukrsti koplja sa Mateom Beretinijem – nema dostojnog rivala. U potencijalnom polufinalu mogao bi i na Rodžera Federera.


tagovi

Aleksander ZverevVimbldonTenis Sandgren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara