Viktorija Azarenka bolja od Serene Vilijams (©Reuters)
Viktorija Azarenka bolja od Serene Vilijams (©Reuters)

Ispala Serena: Osaka i Azarenka u finalu Njujorka

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.09.20. | 08:48

Ništa od američkog borbe za trofej na US openu

Beloruskinja Viktorija Azarenka i Japanka Naomi Osaka igraće u finalu US opena. Azarenka je posle velike borbe i preokreta bila bolja od Serene Vilijams sa 2:1 (1:6, 6:3, 6:3), dok je Osaka takođe u tri seta bila bolja od Amerikanke Dženifer Brejdi – 7:6, 3:6, 6:3.

Vilijamsova je odlično krenula, dobila je prvi set ubedljivo, ali je u nastavku meča Azarenka bila bolja i slavila protiv velike Serene posle četiri godine. Ključan je bio drugi gem u odlučujućem setu, kada je uspela da brejkne veliku šampionku i do kraja meča rutinski zadrži servis za prvo grend slem finale još od 2013. godine.

Izabrane vesti

Osaka se mučila protiv 41. teniserke na WTA ligi, Dženifer Brejdi. Dobila je prvi set posle velike borbe. Došlo se do taj-brejka, ali u njemu nije bilo neizvesnosti – 7:1. Posle gubitka prvog perioda igre, Amerikanka je zaigrala mnogo bolje, uspela da dobije set sa 6:3 i uđe u odlučujući treći.

Međutim, u u ključnom setu, kvalitet Osake je došao do izražaja. U četvrtom gemu je stigla do brejka i tu je bio kraj nadanje Brejdijeve da može da napravi iznenađenje.

Japanka će igrati drugo finale u Njujorku. Prvo je dobila pre dve godine. To joj je bila i prva grend slem kruna, a naredne godine osvojila je i Australijan open. Finalistkinje US opena igrale su dosad tri puta. Bolja je Osaka koja ima dve pobede.


tagovi

WTAUS openViktorija AzarenkaSerena VilijamsNaomi Osaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara