Tatjana Marija (©Reuters)
Tatjana Marija (©Reuters)

Ko je Tatjana Marija, senzacionalna polufinalistkinja Vimbldona?

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.07.22. | 10:02

Nemica u 35. godini igra najbolji tenis u karijeri. Danas (14.30) protiv Ons Džaber za senzacionalni plasman u finale Vimbldona

Za titulu na Vimbldonu boriće se Simona Halep, Elena Ribakina, Ons Džaber i senzacionalna polufinalistkinja, Tatjana Marija.

Ko je Nemica, 103. teniserka na svetu? Pre Vimbldona, malo ko je čuvao za ovu veteranku koja narednog meseca puni 35 godina. Najveći uspeh bio joj je prolazak u drugo kolo grend slem turnura, ali u Londonu u poznim igračkim godinama igra tenis života.

Izabrane vesti

Na putu do polufinala najprestižnjeg turnira na svetu izbacila je Australijanku Šarmu, Rumunku Kirsteu, Grkinju Sakari, Letonku Ostapenko, dok je u četvrtfinalu slavila protiv zemljakinje Nimejer. Marija je dobila samo Sakari sa 2:0, u ostala četiri meča je morala da igra tri seta. Pogotovo je dramatičan bio meč protiv Ostapenke, kada je spasila dve meč lopte. Dramatičnom pobedom protiv Letonke postala je najstarija igračica koja je stigla do četvrtfinala Vimbldona.

14.30: (1,15) Džaber – Marija (4,70)

Marija je postala tek šest igračica u Open eri tenisa starija od 34 godine koja je uspela da stigne do polufinala londonske trave. Njeno devojačko prezime je Malek. Otac, Hajnrih Malek, bio je rukometni reprezentativac Poljske, poreklom iz Zabržea.

Najbolje plasirana je bila 2017. godine, 46. na WTA listi, a u junu 2016. bila je 54. teniserka u dubl konkurenciji. Osvojila je dve titule u singlu, a četiri u dublu na turu. Igrala je 18 mečeva za Nemačku u Bili Džion King kupu. Ova Nemica je napravila dvogodišnju pauzu 2013. godine jer je postala majka. Pre devet godina se udala za svog trenera, bivšeg francuskog tenisera Šarla Eduara Marija. Ima dve ćerke – Šarlot i Sesiliju.

Posle 16 meseci od porođaja i rađanja drugog deteta, uspela je sve da šokira, i stigne do polufinala gde je danas (14.30) čeka druga teniserka sveta Ons Džaber. Tunišanka je veliki favorit. Džaber je do polufinala došla sa samo jednim izgubljenim setom i to u četvrtfinalu protiv Čehinje Buzkove. Ove teniserke su odigrale tri meča dosad, a skor u pobedama je 2:1 u korist Džaber. Kvota u Mozzartu da će Džaber da dobije Mariju sa 2:0 u setovima je 1,43.

16.00: (1,35) Halep – Ribakina (3,30)

U drugom polufinalu, nekada prva teniserka sveta Simona Halep je favorit protiv Kazahstanke Elene Ribakine. Rumunka igra fantastično u Vimbldonu, nije izgubila ni set na londonskoj travi. Na tri međusobna duela, skor je 2:1 u korist Halepove.

Rumunska teniserka je već osvajala Vimbldon pre tri godine, a od velikih turnira osvojila je i Rolan Garos 2018. Ribakini je ovo najveći uspeh u karijeri na grend slem turnirima. Do ovog Vimbldona najviše je pokazala na Rolan Garosui prošle godine, kada je stigla do četvrtfinala. Kvota u Mozzartu da će Halepova da prođe u finale bez izgubljenog seta je 1,90.

--------------

Sve mečeve sa grend slem turnira u Vimbldonu možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------

VIMBLDON – POLUFINALE (ŽENE)

Četvrtak

14.30: (1,15) Džaber – Marija (4,70)

16.00: (1,35) Halep – Ribakina (3,30)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Ons DžaberSimona HalepVimbldonTatjana Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara