Aliz Korne (©Reuters)
Aliz Korne (©Reuters)

Korne u suzama preživela užarenu vrelinu Melburna i upornu Halep za četvrtfinale!

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.01.22. | 06:57

Francuskinja u ekstremnim uslovima slavila i ostvarila plasman karijere na grend slemovima

Nešto više od dva i po sata tenisa igralo se u duelu Simone Halep i Aliz Korne, a posle završenog meča na usijanom betonu Melburna verovatno obe teniserke imaju osećaj kao da su igrale bar duplo više. Jer, toliko su izazovni uslovi u gradu prvog grend slema teniske sezone. Vrućina koja iz tebe izvlači poslednji atom mentalne i fizičke snage.

Ni užarena vrelina, ni uporna Simona Halep kojoj su čini se mnogo teže pali brutalni uslovi, nisu uspeli da slome Francuskinju koja je nedavno otkrila da razmišlja o odlasku u penziju na kraju kalendarske godine. Planira kraj, a ostvarila je najbolji plasman na grend slem turnirima u svojoj karijeri prolaskom u četvrtfinale – 6:4, 3:6, 6:4. Na kraju je i zaplakala, verovatno zbog pomešanih emocija, ali najviše zato što je meč konačno bio gotov...

Izabrane vesti

Veliko je pitanje da li bismo gledali ovakav duel da uslovi nisu bili ovakvi kakvi jesu, odnosno da se Rumunka nije toliko mučila i išla preko krajnjih granica mogućnosti kako bi uopšte prebacivala loptu preko mreže i potrčala. Ne samo što je na papiru kvalitetnija, Halepova je i pored svega što joj se dešavalo bila nadomak prolaza u narednu fazu. Da li joj je sada laknulo zato što nije, kako bi konačno mogla da pobegne iz australijske vreline ne znamo, svakako to ni najmanje ne umanjuje pobedu Korneove koja se i sama mučila sa nepodnošljivom vrućinom i sudiji Marijani Veljović nekoliko puta skretala pažnju na to u kakvim uslovima se igra meč.

Simona Halep (©Reuters)Simona Halep (©Reuters)

Bilo je jasno posle svakog narednog gema da će teniserkama biti samo teže, jer je svaki sledeći udarac bio teži, noge nisu slušale, glava takođe u nekim momentima... Svaki put kada su mogle, odlazile su u hladovinu i prostor između dva poena produžavale što je moglo više, samo kako bi se uhvatio još koji dah.

Nije to samo zato što se radi o ženskom tenisu, oduzetih servisa je bilo toliko da je u jednom trenutku izgledalo kao da se igra brejk za brejk. U prvom setu pet, odnosno poslednja tri gema zaredom gde se Korne bolje snašla, pa u drugom delu čak šest! Samo su treći, šesti i osmi gem bili “čisti“, odnosno završeni u korist teniserke koja je servirala. I baš ta razlika od jednog sigurno gema osigurala je Halepovoj set posle nekoliko teških momenata, čak verovatno i razmišljanja da li da odustane.

Kao da su se malo teniserke razmrdale u odlučujućem, trećem setu, pronašle način da se vrate u život, pa se na pobednicu čekalo još sat vremena. Svaki naredni gem bio je teži od prethodnog, rvale su se Halep i Korne za svaki poen. Ključan je bio sedmi gem kada je Rumunka opet počela da pada, što je Francuskinja uspela da potvrdi i povede sa 5:3. Mogla je do pobede na servis rivalke, ali je propustila dve meč šanse i dobila obavezu da sve reši na svoj servis. Halep je čak povela sa 30:15, a onda je Korne vezala tri poena i završila meč.

Francuskinji naredna protivnica biće Amerikanka Danijel Rouz Kolins koja je takođe u tri seta nešto ranije bila bolja od Belgijanke Eliz Mertens.

AUSTRALIJAN OPEN - OSMINA FINALA

Nedelja

Kiz (SAD) - Badosu (Španija) 6:3, 6:1

Krejčikova (Češka) - Azarenka (Belorusija) 6:2, 6:2

Pegula (SAD) - Sakari (Grčka) 7:6 (7:0), 6:3

Ponedeljak

Kolins (SAD) – Mertens (Belgija) 4:6, 6:4, 6:4

Halep (Rumunija) – Korne (Francuska) 4:6, 6:3, 4:6

07.30: Svjontek (Poljska) – Kristea (Rumunija) /KVOTE/

11.00: Kanepi (Estonija) – Sabalenka (Belorusija) /KVOTE/


tagovi

Australijan openAustralijan open 2022Simona HalepAliz Korne

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara