Filip Krajinović (©AFP)
Filip Krajinović (©AFP)

Krajinović ne zna kako sa Kirjosom: Australijanac bombama sa servis linije utabao put do treće runde

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 15:10

Srpski teniser zaustavljen već u drugom kolu, nije uspeo da uzme ni set - 3:0

Ne može Filip Krajinović protiv Nika Kirjosa. Četiri puta su se do sada sastali i svaki put je sa terena kao pobednik izlazio Australijanac. Iako je srpski teniser pred današnji duel mogao da se pohvali da ima bolju poziciju na ATP listi, od prvog trenutka nije imao nikakve šanse. Kompletan okršaj protekao je potpuno u znaku protivnika, koji je zabeležio maksimalnu pobedu i dozvolio Srbinu da uzme samo šest gemova - 3:0 (6:2, 6:3, 6:1).

U narednoj rundi Kirjos će igrati protiv boljeg iz duela u kome se sastaju Stefanos Cicipas i Džordan Tompson. Taj meč je u toku, a Grk koji je favorit vodi sa 1:0 u setovima.

Izabrane vesti

Do sada je u karijeri Krajinović uzeo samo jedan set protiv tenisera iz Australije. Očigledno je da mu njegova igra ne leži. Dva puta su se sastali 2014. godine, jednom 2015, a danas je na programu bio četvrti međusobni okršaj. Iako je prošlo mnogo vremena od poslednjeg obračuna, rasplet se nije promenio.

Kirjos koji je 40. na ATP listi je danas bio posebno raspoložen sa servis linije. Zabeležio je čak 24 as servisa, a srpski teniser samo četiri.

Kirjos (AFP)Kirjos (AFP)

I kada se pogledaju vineri, odmah je jasno kome je pripala pobeda. Australijanac je osvojio čak 50 poena iz tog segmenta, a Srbin je brojao do 16.

Prvi i drugi period je rival otvarao sa tri vezana gema, a u trećem je vrlo brzo na semaforu bilo 4:0. Pravio je razliku od starta i terao Filipa da juri rezultat. Međutim, ni u jednom činu srpski as nije došao ni blizu preokreta.

U prvom kolu Krajinović je pobedio Jiržija Lehečku posle maratonske borbe i tako upisao prvi trijumf u karijeri na Vimbldonu. Za drugi će morati još da sačeka.


tagovi

Filip KrajinovićNik KirjosVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara