Krajinović obezbedio ulazak u top 50

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.05.22. | 17:17

Slavlje srpskog tenisera protiv Hrvata Borne Goja u četiri seta - 7:6(5), 6:2, 5:7, 6:1

Srpski teniser Filip Krajinović izjednačio je najbolji rezultat u karijeri na Rolan Garosu, pošto je u drugom kolu eliminisao Hrvata Bornu Goju u četiri seta - 7:6(5), 6:2, 5:7, 6:1.

Zahvaljujući ovom slavlju, srpski teniser će narednog ponedeljka biti među najboljih 50 tenisera ATP liste, a u borbi za plasman u četvrto kolo za protivnika će imati devetog igrača sveta Feliksa Ože Alijasima.

Izabrane vesti

Meč je trajao tri sata i šest minuta, mada je Krajinović propustio priliku da ga ranije završi. Tu se pre svega odnosi na četvrti set, u kojem je viđena velika borba, ali je Hrvat na kraju slavio sa 7:5. Slična bitka je viđena i u prvom setu, koji je trajao čak 65 minuta, a srpski teniser slavio u dramatičnom taj-brejku.

Drugi i četvrti set bili su potpuno druga priča, a Krajinović je oba puta lagano izlazio kao pobednik za nešto više od pola sata igre.

Ože Alijasim je znatno ranije i mnogo lakše došao do treće runde, pošto je u tri seta, za dva sata i 17 minuta tenisa eliminisao Argentinca Kamila Uga Karabelija.


tagovi

Filip Krajinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara