(©Srpska Open)
(©Srpska Open)

Lajović dobio srpski derbi

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.04.23. | 16:36

U prvom kolu savladao Filipa Krajinovića, u narednom bi mogao da ga sačeka Hamad Međedović

Dušanu Lajoviću izborio je plasman u drugo kolo Srpska opena u Banjaluci pošto je posle jučerašnjeg prekida u utorak savladao Filipa Krajinovića – 2:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:4.

Peti susret dva Srbina bolje je započeo Lajović. Nakon dva brejka i 36 minuta igre set je završio rezultatom 6:2. Krajinović je u nastavku pratila nešto bolja igra, nakon što je pri rezultatu 2:2 napravio brejk više, do kraja je čuvao prednost (6:4).

Izabrane vesti

Odluka o pobedniku ipak je morala da sačeka sledeći dan. Nakon dobrog starta i prednosti od 2:0 za Lajovića, sudija Marijana Veljović je zbog kiše povukla igrače sa terena. Set je nastavljen danas a Dušanu prekid nije smetao da nastavi tamo gde je prethodnog dana stao. Pri rezultatu 5:3 Filip je kolegi oduzeo servis za pobedu, ali je već u narednom gemu, nakon vraćenog brejka, Lajović odneo pobedu.

Njega u drugom kolu čeka bolji iz meča Hamada Međedovića i Gregora Barera, pa je moguće da ćemo i u narednom kolu gledati domaći derbi.

Novak Đoković je bio oslobođen igranja u prvom kolu, a u drugom ga čeka mladi Luka Van Aše, koji je u prvom meču savladao Stena Vavrinku. Laslo Đere je nakon sat i 29 minuta pobedio Romana Safiulina, i naredni meč će igrati sa Bornom Čorićem.



tagovi

Srpska OpenFilip KrajinovićDušan Lajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara