Kristina Mladenović (Francuska)
Kristina Mladenović (Francuska)

Lud start finala Fed kupa

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.11.19. | 09:40

Nakon prvog dana odmeravanja Australija i Francuska podelile časti uz čudesne rezultate

Ako se neko pitao zašto je ženski tenis komplikovan za klađenje, mogao je ovog ranog subotnjkeg jutra da se prosvetli gledajući prvi dan finalnog okršaja u Fed kupu.

A u dalekom Pertu ludilo u odmeravanju domaćih teniserki i gošći iz Francuske. Najbolja igračica sveta, Ešli Barti je donela izjednačenje pošto je pregazila Karolin Garsiju bez izgubljenog gema, a pre nje je slično uradila i Kristina Mladenović. Francuskinja našeg porekla, koja je do nedavno radila sa čuvenim trenerom takođe ovdašnjih korena Sašom Bajinom, bila je ranije nešto manje ekspeditivna sa još jednom "ovdašnjom", Ajlom Tomljanović zgazivši je sa dva puta po 6:1.

Izabrane vesti

Drugi i poslednji dan finalnog odmeravnja u ovom prestižnom takmičenju donosi tri susreta. Prvo od 02.00 posle ponoći po srednjoevropskom vremenu, odmeravaju se Barti i Mladenović, što bi mogao biti susret koji će odlučiti šampionke, a u velikoj prednosti je domaća zvezda. Barti je bez sumnje bolja teniserka, a usput uz sebe ima i grlate australijske navijače te verujemo da će posao završiti u dva seta iako ju je Mladenovićeva iznenadila ove godine na šljaci Rima.

Potom sledi duel Tomljanović i Garsije, naravno ukoliko selektori ne promene nominacije našta imaju pravo. S obzirom da su obe imale danas slabo izdanje, verujemo da će sdada dati sve od sebe. Favoritkinju je teško odrediti pošto su sličnog ranga, a i nikada se do sada nisu odmerile. Ovde treba pojuriti da će biti tri seta i da će gemovi otići u plus.

Kraj finala je tradicionalan, duelom dublova za koje su selektori Ališa Molik i Žulijan Beneto za sada odredili sledeće parove Barti/Stosur i Garsija/Mladenović. Iako su po kvotama pobedi bliže Australijanke, mi verujemo u Francuskinje, pre svega zato što su obe najavljene igračice zasita izvrsne u igri parova. Narvno, dosta toga će zavisiti o rezultata prethodnih mečeva, pošto je moguće da jedna od reprezentacija zabeležii obe pobede čime bi finale bilo rešeno, a dubl izgubio smisao.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara