""
""

Mariju se baš žurilo, Rus preokretom šokirao Ferera!

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.08.16. | 19:01

Žil Simon se mučio sa malo poznatim Japancem Sugitom

Endi Mari nastavlja krči put ka odbrani olimpijskog zlata, a posle Viktora Troickog poražen je i Huan Monako. Britanac je protivniku prepustio tek četiri gema u meču dugom tek 70 minuta - 2:0 (6:3, 6:1).

Osvajač ovogodišnjeg Vimbldona je rutinski odradio posao protiv 105 pozicija slabije rangiranog Argentinca koji nije uspeo da pruži praktično nikakav otpor jednom od glavnih favorita za najviše postolje. Mari je odlično servirao tokom čitavog meča i malo grešio, napravivši tek 10 neiznuđenih grešaka. On će tako u osmini finala čekati pobednika meča Benoa Per - Fabio Fonjini.

Izabrane vesti

Za Španca Davida Ferera u prvih pola sata sve je teklo po planu, ali je onda 84. teniser sveta uzeo stvar u svoje ruke i ostvario veliku pobedu. Nekada treći teniser sveta doživeo je težak poraz u drugom kolu olimpijskog teniskog turnira, pošto ga je Evgenij Donskoj savladao posle preokreta - 2:1 (3:6, 7:6(1), 7:5).

Ferer je počeo po planu, rutinski osvojio prvi set i potom u drugom prvi stigao do brejka. Ipak, 26-godišnji Rus se sredinom drugog seta probudio i zaigrao znatno bolje. Uspeo je da izbori taj-brejk u kojem je praktično bio jedini igrač na terenu, izbugivši tek jedan poen u trinaestom gemu.

U trećem setu, Donskoj je pri rezultatu 5:5 oduzeo servis iskusnog Španca i svojim servisom obezbedio plasman u osminu finala gde će se sastati sa Amerikancem Stivom Džonsonom. On je Portugalca Gastaa Elijasa savladao sa 2:0 (6:3, 6:4)

Francuz Žil Simon nije imao baš najlakši posao, ali je uspeo da ostvari pobedu u dva seta protiv Juićija Sugite 2:0 (7:6(3), 6:2). On se u prvom setu mnogo mučio sa malo poznatim Japancem. Viđena su čak četiri brejka u toj deonici, Simon je servirao za set u 12. gemu ali je 104. teniser sveta izborio taj-brejk. Ipak, posle čak 70 minuta igre, Francuz je uspeo da osvoji prvi set posle kojeg je mogao da lakše diše.

U drugom setu, Sugita je pao u igri, a dupli brejk Simona značio je trijumf za jedan sat i 53 minuta. Francuz će u osmini finala igrati protiv boljeg iz meča Rafael Nadal - Andreas Sepi.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žil SimonRio 2016Olimpijske Igre 2016Endi MariDavid Ferer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara