(©Reuters)
(©Reuters)

Nadal nije umorio Tijafoa, američki san i dalje traje

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.09.22. | 23:17

Amerikanac stigao do polufinala

Amerikanac sanja američki san nasred US opena! Ostvario je Frensis Tijafo večeras najveći uspeh u karijeri, pošto se plasirao u prvo polufinale nekog grend slem turnira otkako je na profi sceni.

Dug i naporan meč sa Rafaelom Nadalom u prethodnom kolu, težak fizički i emotivno, nije iscrpeo Tijafoa, kao što se to često dešava igračima, kada ih neka jako velika pobeda iscedi kao limun. Naprotiv, momku iz Orlanda je bila pogonsko gorivo, koje ga je nosilo do trijumfa nad Andrejom Rubljovim – 3:0 (7:6, 7:6, 6:4).

Izabrane vesti

Prvi put u karijeri Tijafo će igrati u polufinalu grend slema, a na ime protivnika će morati da sačeka, jer za to poslednje mesto među četvoricom najboljih boriće se Karlos Alkaras i Janik Siner.

Cela dva seta igrali su Amerikanac i Rus bez ijednog brejka! Jedva da je bilo i brejk prilika. Prvi set je završen taj brejkom u kojem je Tijafo bio bolji sa 7:3, dok u drugom Rubljov nije osvojio ni poen (7:0)!

Tek u trećem setu, kod 3:3, Amerikanac je oduzeo servis ruskom teniseru, koji je odmah potom imao priliku da odgovori na isti način, to nije uspeo i tu su mu se ugasile sve šanse da dođe do polufinala.

Ovom pobedom Tijafo je obezbedio da prvi put u karijeri, kako god dalje prođe na turniru, uđe u Top20 na ATP listi.


tagovi

Frensis TijafoUS openAndrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara