Mira Andrejeva (Reuters)
Mira Andrejeva (Reuters)

Najveći skok 2023: Buduća zvezda ženskog tenisa napredovala 359 mesta

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.12.23. | 17:31

Igrama u odlazećoj kalendarskoj godini Mira Andejeva najavila da će u 2024. biti značajan faktor na teniskoj sceni

Jeste Iga Švjontek trenutna vladarka ženske teniske scene, jesu grend slem titule u 2023. godini osvajale Arina Sabalenka u Melburnu, Švjontekova u Parizu, Markteta Vondrušova u Londonu, odnosno Koko Gof u Njujorku, ali jedna tinejdžerka napravila je najveći skok na WTA listi u odlazećoj kalendarskoj godini.

Izabrane vesti

Mira Andrejeva je viđena kao buduća zvezda svetskog tenisa. Sezonu je počeka igrajući juniorski Australijan Open, a zatim se pojavila na seniorskom Rolan Garosu, Vimbldonu i US Openu i ne samo da se pojavila već je u Francuskoj dobacila do trećeg gola, u Engleskoj do osmine finala, a u Sjedinjenim Američkim državama prošle prvu prepreku.

Godinu je Andrejeva počela kao 405. teniserka sveta, a početkom novembra dobacila je do 46. mesta i ranga karijere. To je skok od 359 mesta, najveći na WTA listi u 2023. godini. Supertalentovana Ruskinja je gotovo konstantno podizala lestvicu, pobedila četiri top 20 teniserke i pokazala da je pred njom svetla budućnost.

Veliki skok u tekućoj godini nakon što se vratila tenisu posle porođaja. napravila je nekadašnja treća teniserka sveta Elina Svitolina. Ona je skočila sa 236. do 25. pozicije. Čehinja Karlolina Muhova se postarala za napredak sa 149. na osmo mesto, a Amerikanka Sofija Kenin avanzovala je sa 235. na 33. Posle Andreeve najveći napredak u nekom trenutku 2023. režirala je njena sunarodnica Anastasija Pavljučenkova koja je uspela da sa 367. mesta dobaci do 59.


tagovi

Mira AndrejevaMira Andreeva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara