""
""

Nešto nije u redu: Đoković jedva prošao Filipa, propustio četiri meč lopte, pa ljubio kameru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.03.16. | 08:23

Sledeći rival našeg tenisera je Felisijano Lopez, Rafa Nadal se osvetio Verdasku

Infekcija oka u Dubaiju, pa - problemi. Nismo od Novaka Đokovića navikli da protiv daleko slabije rangiranih rivala tanji živce navijačima, a upravo se to dešava najboljem teniseru sveta u minule dve sedmice. Posle pet sati i isto toliko setova mučenja u duelu Dejvis kupa sa Mihailom Kukškinom iz Kazahstana, te izgubljenog seta i preokreta nad Bjornom Frantanđelom, naš as je morao dobro da zapne kako bi se domogao četvrte runde Indijan Velsa. Na kraju je do nje stigao posle 99 minuta, ali sedma uzastopna pobeda nad starim znancem Filipom Kolšrajberom iz Nemačke je bila sve, samo ne laka - 7:5, 7:5.

Đoković je napravio za sebe nesvojstvene 23 neiznuđene greške, dozvoljvao Nemcu da se vrati iz situacija kad obično „čisti“ rivale i zabrinuo publiku u Kaliforniji, gde brani trofej osvojen u prethodne dve godine. Novak je prvi stigao do brejka u oba seta, ali je dopuštao odličnom Kolšrajberu da sjajnim servisima uzvrati udarac.

Izabrane vesti

Tako se posle 3:1 u prvoj deonici stiglo do 4:4, pre nego što je Srbin na 6:5 pokazao da ima jake živce, dok je u drugom setu demonstrirao pad u igri, pa je uprkos vođstvu 5:2 dozvolio rivalu da poravna, propustivši u međuvremenu četiri meč lopte i tek onda rešio susret u svoju korist.
Ne smem da dozvolim da mi se ovako nešto desi ponovo“, svestan je Đoković da je dosta šansi proustio na brejk i meč loptama, ali je posle završnog udarca dao sebi oduška, tako što je poljubio kameru.

Isto tako, jasno je da mu je posle infekcije oka potrebno malo više vremena da uđe u prepoznatljiv ritam kojim melje protivnike. Naredni je Felisijano Lopez, kome je pre tri sedmice u Dubaiju, baš zbog povrede oka, predao meč. Španac je u tri seta savladao svog sunarodnika Roberta Bautistu Aguta (7:6, 6:7, 6:4) i tako zakazao deveti međusobni susret sa Novakom Đokovićem, uz podsećanje da je prvih sedam, pre tog u Ujedinjenim Arapskim Amiratima  - izgubio.

Što se tiče ostalih rezultata trećeg kola Indijan Velsa u muškoj konkureniciji, valja istaći da se u još jednom španskom okršaju Rafael Nadal revanširao Fernandu Verdasku za šokantnu eliminaciju sa Australijan opena. Rafa je bio posebno inspirisan, što se vidi i po rezultatu meča (6:0, 7:6), posle kog ide na Aleksandra Zvereva.

REZULTATI TREĆEG KOLA INDIJAN VELSA

Novak Đoković – Filip Kolšrajber 7:5, 7:5
Rafael Nadal – Fernando Verdasko 6:0, 7:6

Sem Kveri – Žo Vilfred Conga 3:6, 4:6
Felsijano Lopez – Roberto Bautista Agut 7:6, 6:7, 6:4
Stiv Džonson – Kej Nišikori 6:7, 6:7
Aleksander Zverev – Žil Simon 6:2, 6:2
Džon Izner – Adrijan Manarino 6:4, 7:6 (7-4)
Dominik Tim – Džek Sok 7:5, 6:7 (5-7), 6:1

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

Rafael NadalNovak ĐokovićIndijan VelsFilip KolšrajberFelisijano LopezATP Indijan Velsatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara