"Nepobedivi!"
"Nepobedivi!"

Munja zvana Novak: Polufinale protiv Marija poput lakšeg treninga, ovakva dominacija se ne pamti!

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.10.15. | 15:06

Srbin slavio sa 2:0 (6:1, 6:3)

Nepobedivi!Rodžer Federer, Rafael Nadal, Endi Mari, Bernard Tomić... Niko nije dovoljno dobar – ni blizu! Novak Đoković je aspolutni vladar svetskog tenisa, a to je dokazao i polufinalni meč mastersa u Šangaju protiv Marija – lagana pobeda najboljeg na svetu od 2:0 (6:1, 6:3).

Od samog početka je sve bilo jasno. Brejk je visio u prvom servis gemu Britanca, u drugom je već napravljen. Posle 26 minuta već je bio kraj prvog seta u korist Novaka sa ubedljivih 6:1.

Izabrane vesti

Drugi set, ali ista priča. Opet je Novak bio jedini teniser na terenu, diktirao ritam igre, a Mari je pretio jedino iz servisa. Mada mu ni to nije išlo preterano dobro. Jednostavno, utisak sa strane je govorio da Đoković može da bira kada će uzeti poen. Igra savršeno, izgleda nepobedivo.

U finalu turnira u Pekingu prošle nedelje Nadal je uzeo četiri gema, koliko je sada uzeo i Mari. Sve je više nego jasno. Čak i neko ko je prvi put gledao tenis u životu mogao je da vidi svu sigurnost, preciznost, samopouzdanje i nadmoć srpskog tenisera.

Pitanje je kada je poslednji put, ne samo kada je tenis u pitanju, viđena ovakva konstantnost, dominacija, nadmoć, kontrola i osećaj nepobedivosti jednog čoveka. 

Đokovićev protivnik u finalu je Žo Vilrid Conga. Ako je gledao ovaj meč, neće mu se previše izlaziti na teren u finalu Šangaja.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action images)


tagovi

Novak ĐokovićMasters ŠangajEndi Mariatp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara