FOTO: AFP
FOTO: AFP

Ovo se naziva dobrom pripremom za napad na Salataru: Nole i Miša dominantno do drugog kola

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.10.23. | 17:36

Definitivno nisu pogrešili što su odlučili da zaigraju dubl

Ako je suditi po večerašnjoj partiji dubla Novak Đoković/Miomir Kecmanović srpski navijači imaće mnogo razloga za zadovoljstvo krajem novembra na završnom turniru Dejvis kupa. Tek nešto više od sat vremena bilo je dovoljno Noletu i Miši da preprode prvu prepreku na mastersu u Parizu i savladaju Aleksandra Nedovjesova i Gonzala Eskobara 2:0 (6:4, 6:2), učinivši proveru pred najznačajnije reprezentativno takmičenje potpuno uspešnom.

Očekivao se pravi teniski blokbaster drugog takmičarskog dana mastersa u Parizu, budući da je žreb spojio srpski dvojac sa kombinacijom Janik Siner/Stan Vavrinka. Kako je vremešni Švajcarac prethodne noći do 2.30 igrao meč prvog kola singla protiv Dominika Tima (i izgubio), rešio je da odustane od nastupa u dublu, pa je tako publika u Bersiju ostala oskraćena za svojevrsnu poslasticu.

Izabrane vesti

Sinera i Vavrinku zamenila je kazahstansko-ekvadorska kombinacija Aleksandar Nedovjesov/Gonzalo Eskobar. Iako u singlu nisu ni blizu vrha, ovi igrače važe za veoma neugodan dubl. Obojica su već neko vreme ustaljeni među top 50 ili 60 u konkurenciji parova i činilo se da Novaku i Miši nimalo nije olakšan posao dobijanjem neočekivanih rivala.

Otežavajuću okolnost našim igračima predstavlja je činjenica da je Kecamnović samo par sati pre početka dubl meča poražen na frustrirajuć način od Argentinca Tomasa Martina Ečeverija, gde je između ostalog propustio i meč loptu. Smogao je snage Miša, a kako i ne bi kada je pored njega bio najveći mogući motivator kakav je Novak. Raspalio je najbolji teniser svih vremena strast u umornom Miomiru, pa se u njegovoj igri nisu videli tragovi velikog napora iz duela sa Ečeverijem.

Već u prvom setu srpski dubl oduzeo je servis protivnicima i do kraja tog dela igre dozvolio samo jednu brejk šansu. Mišin servis danas nije bio slaba tačka dubla, Kazahstanac i Ekvadorac nisu mogli da ga eksploatišu, dok Novakovom jasno nisu ni "primirisali". U drugom sve je išlo kao podmazano, pomogli su i protivnici riskantnim drugim servisima i nekolicinom duplih grešaka, pa je sve bilo gotovo za 68 minuta tenisa.

Vraški težak posao očekuje Đokovića i Kecmanovića u osmini finala, jer će za rivale imati treće nosioce, legendarnog 44-godišnjeg Indijca Rohana Bopanu i specijlistu za dubl Australijanca Metjua Ebdena, prošlogodišnjeg osvajača Vimbldona.

Novak do sada nije odigrao nijedan meč u singlu, ali već sutra igra prvi duel baš protiv Mišinog današnjeg dželata Ečeverija, pa će biti značajno teže uklopiti i obavezu u dublu. Velika je verovatnoća će Nole sutra dvaput morati na teren.

Bez obzira šta urade protiv Bopane i Ebdena potpuno je jasno da svaki provedeni set, pa čak i gem, dobrano povećava uigranost srpskog dubla pred ono najvažnije što ga očekuje, završni turnir Dejvis kupa u Malagi od 21. do 26. novembra. Tamo će Srbija igrati protiv Velike Britanije u četvrtfinalu, a činjenica da dubl čini čak trećinu poena uzdiže važnost konkurencije parova i više nego u starom sistemu takmičenja gde je to bio samo jedan od pet poena u Dejvis kup mečevima.



tagovi

Masters ParizNovak ĐokovićMiomir Kecmanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara