Novak Đoković (MN Press)
Novak Đoković (MN Press)

Pežo više neće sponzorisati Novaka Đokovića

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 13:20

Generalni direktor francuske kompanije Karlo Tavares potvrdio raskid saradnje

Saradnja Novaka Đokovića i automobilske kompanije Pežo je došla do samog kraja. Posle osam godina povtrđeno je da francuska firma više neće sponzorisati srpskog tenisera, iako je nedavno nakon dešavanja u Australiji objavljeno da će ostati uz Đokovića uprkos njegovim u većem delu zapadnog sveta neprihvatljivim stavovima o vakcinaciji, odnosno odbijanju da se imunizuje po preporukama međunarodnih zdravstvenih institucija.

Odluka se očigledno promenila, a nju je na sastanku sa novinarima saopštio Karlo Tavares, generalni direktor Stelantis grupe. I mada Tavares nije jasno rekao zbog čega se Pežo odlučio na ovakav potez bio je prilično decidiran.

Izabrane vesti

"Ne, nećemo nastaviti da sponzorišemo Novaka Đokovića", istakao je Karlo Tavares.

Srpski teniser je imao turbulentan početak godine. Bio je spreman da još jednom zablista u Australiji na prvom grend slemu sezone, ali se ta akcija neslavno završila - deportacijom iz Melburna. Australijske vlasti su mu ukinule vizu pod izgovorom da bi Novakovo prisustvo moglo da ohrabri antivaksere u zemlji koja je tokom pandemije imala možda i najrigoroznije mere na planeti.

Odluka da se ne vakciniše koštala ga je takmičenja na Australijan openu, a mogla bi da ga košta i kad je učešće na brojnim sledećim turnirima u pitanju... Situacija se doduše menja iz nedelje u nedelju, ali veliki znak pitanja stoji nad brojnim takmičenjima, počev od onih u SAD.

Sve to je možda uticalo i na francusku kompaniju da nakon osam godina prekine uspešnu saradnju. A možda je i neki sasvim drugi razlog po sredi. Sigurno je samo da Pežo više neće biti uz Đokovića.


tagovi

Novak Đokovićpežo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara